Je čas na svařené víno, punč a další horké alkoholické nápoje
Svařená vína a punč od vyhlášených vinařů
Všechny vinné nápoje Coronet a Gerstacker jsou připravené k přímému použití. Stačí je pouze ohřát (nevařit) a ozdobit plátky citronu či pomeranče, skořicí nebo jiným kořením.
Právě odvar koření je největším tajemstvím všech receptur. Většina výrobců používá skořici, hřebíček, citronovou kůru či badyán. Nejstarší dochovaný recept z prosince 1834 uvádí skořici, zázvor, anýz, muškátový oříšek, kardamom, šafrán i granátové jablko.
Svařené víno Coronet
Značka Coronet, jak je již tradicí, zaručuje výbornou chuť a stálou kvalitu, na kterou se lze spolehnout. Svařené víno připravují podle tajné receptury zkušení moravští vinaři exkluzivně pro Bidfood. Nápoj obsahuje 8,8 % alkoholu. Stáčí se do 1 l láhví a praktického 10 l bag-in-boxu. Víno by se nemělo zahřívat na více než 80 °C. Doporučená teplota podávání je kolem 70 °C.
Vinařství Gerstacker
Podnik založili manželé Gerstackerovi v roce 1945. Jednalo se o likérku vyrábějící brandy. Postupem času svoji aktivitu rozšířili o výrobu vína. V roce 1965 poprvé nabídli své svařené víno na proslulém vánočním trhu v Norimberku. Úspěch byl ohromný.
Dnes přes 90 % svařených vín v Německu pochází právě z vinařství Gerstacker. Hrozny pro vyhlášené Christkindl Glühwein s proslulým Jezulátkem zrají ve vinařské oblasti řeky Mosely.
Mezi originální nápoje známé z norimberských vánočních trhů patří i punč z třešňového vína. Teplota pro podávání je okolo 60 °C. (Bidfood nabízí i nealkoholický punč.)
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz v kategorii:
Ciao Spritz v kategorii:
Ciao Spritz
Osvěžující vinný koktejl Ciao Spritz se míchá přímo v láhvi. Vyroben je z hroznů odrůdy Glera (stejně jako Prosecco) a bylinných aromat. Zatímco v létě tento stoprocentně italský aperitiv hořkosladké chuti osvěží s ledem, plátkem pomeranče či olivou, v zimě může zahřát.
Horký Ciao Spritz
- Ciao Spritz: 0,2 l
- pomeranč: 1 plátek
Ciao Spritz ohřejeme, ale nevaříme, aby se nevypařil alkohol. Ozdobíme plátkem pomeranče.
Jablečný mošt či Kitl Syrob švestka
Jablečný mošt Fruta Bohemia si zachovává všechny cenné přírodní látky a vitamíny, protože obsahuje jen 100% jablečnou šťávu lisovanou za studena. Lahodný Kitl Syrob švestka se vyrábí ze švestkové šťávy a dužniny. Oba nealkoholické ovocné nápoje lze pít horké i s přidáním alkoholu.
Horký jablečný mošt s rumem
- jablečný mošt: 0,2 l
- rum: 0,04 l
- třtinový cukr: 2 lžičky
- skořice mletá
- skořice celá: 1 ks
- citron nebo jablko: 1 plátek
Mošt ohřejeme téměř k varu, ale nevaříme. Do skleničky nalijeme rum, zalijeme horkým moštem, ochutíme cukrem a skořicí, rozmícháme. Ozdobíme plátkem ovoce a skořicí.
Horký Kitl švestka se slivovicí
- Kitl Syrob švestka: 0,04 l
- slivovice: 0,04 l
- voda: 0,3 l
- limetka
- chilli plátek
Do většího hrnku nalijeme Kitl Syrob švestka a slivovici. Zalijeme horkou vodou a zakápneme kapkou limetky. Ozdobit můžeme chilli.
K dispozici na mujBidfood.cz:
- 640161 Jablečný mošt BIB 1 x 5 l
- 640219 Kitl Syrob švestka 1 x 500 ml