Téma # zima

Syrob jablko se skořicí je přímo stvořený k přípravě horké ovocné limonády. Ohřáté a okořeněné skvěle chutnají i další poctivé sirupy Kitl – švestka, bezový květ nebo grep. Imunitu podpoří teplý ovocný nápoj z Yuzu nebo jablečného moštu. Náladu povzbudí také nealkoholický punč Gerstacker z kvalitních ovocných šťáv.
Sychravý podzim, advent či zima na horách mají společný symbol: "svařák". Zvolit můžete svařené víno Coronet z Moravy nebo to s Jezulátkem z norimberského vinařství Gerstacker. Překvapivě dobrý je horký vinný italský aperitiv Ciao Spritz. Přiostřit lze také mošt či sirup Kitl.
Sezona zvěřiny je teď v plném proudu, a proto šéfkuchař Marek Svoboda připravil v Bidfood Gastrostudiu seminář zaměřený právě na ni. Zvolené pokrmy zaujaly účastníky kurzu zajímavými a netradičními kombinacemi a skvěle vyladěnými recepturami.
Tresky Skrei žijí za severním polárním kruhem. Každoročně se ryby v nejlepší kondici vydávají na pouť za rozmnožováním. Díky plné síle a pohybu se vyznačují skvělým bílým jemným masem s minimem tuku. V té době se tresky Skrei také loví a Bidfood je již tradičně od února do dubna vozí svým zákazníkům.