Novinky

Po poctivých vývarech a polévkách přichází Perfect Chefs s hotovými omáčkami. Úspora práce, času, energie či nákladů na technologie spolu s jistotou stálé kvality jsou totiž stále vyhledávanější výhody produktů. Přitom zdánlivě dražší výrobky mohou být finančně výhodnější po započtení všech úspor.
Maso přímo od kralupských nebo opavských řezníků doveze Bidfood kamkoliv po Česku. Volně ložené vepřové a hovězí maso Gurmet se zpracovává na zakázku a obratem expeduje v E2 přepravkách.
Druhý únorový kurz v Bidfood Gastrostudiu sliboval excelentní zážitek. Kurz italské kuchyně totiž vedl Marco Giampaoli, šéfkuchař z 32. nejlepší italské restaurace na světe pro rok 2024 – pražské Aromi. Vsadil na tradiční pokrmy, ovšem dal jim moderní podobu.
V uplynulých dvou týdnech se více než 400 prodejců, operátorek call center i pracovníků logistiky zúčastnilo Prima konference 2025 v hotelu Galant v Mikulově. Program nabídl odborné přednášky, workshopy a ochutnávky zmrzlinových novinek pro nadcházející sezónu.
Sous-vide je šetrná příprava pokrmů s důrazem na kvalitu. Výrobě masa sous-vide pod značkou Banquet se společnost Bidfood Opava věnuje již od roku 2012. Jedná se o moderní metodu přípravy pokrmů, která využívá pouze základní suroviny a obejde se bez zbytečných přísad. Výsledkem je chutné, šťavnaté maso v konzistentní a prémiové kvalitě.

První letošní kurz v Bidfood Gastrostudiu nabídl účastníkům exotické chutě i vůně z daleké Indie. Lektorem byl šéfkuchař Marek Svoboda, který zná tamní pokrmy velmi dobře. Prezentované menu vycházelo z tradičních receptů, ale nechyběly ani tipy na oblíbenou fusion kuchyni.
Ze 24 školních jídelen, jejichž zřizovatelem je město Plzeň, se 22 přihlásilo do soutěže o tu nej! V rámci klání o titul musí připravit bezmasé jídlo a rybu. Pokrmy hodnotí odborná porota, která vybere šest nejlepších a ty se v květnu utkají ve finále v Bidfood Gastrostudiu.
Společnost Party Led se od ledna 2025 zaměřuje výlučně na výrobu kostkového ledu a ledové tříště. Bidfood se stará o výhradní distribuci jejich ledových výrobků.
Tresky Skrei žijí za severním polárním kruhem. Každoročně se ryby v nejlepší kondici vydávají na pouť za rozmnožováním. Díky plné síle a pohybu se vyznačují skvělým bílým jemným masem s minimem tuku. V té době se tresky Skrei také loví a Bidfood je již tradičně od ledna do dubna vozí svým zákazníkům.
99 % obřích povidlových knedlíků – Germknödel – v rakouských lyžařských areálech pochází od značky Toni Kaiser. Jejich Germknödel dokonce slaví 55 let! Také císařský trhanec – Kaiserschmarrn – oblíbený moučník Františka Josefa I. se snadno připravuje, je nadýchaný a skvěle chutná.