Novinky

Do Plzně se sjelo téměř 150 vedoucích školních jídelen na první jarní školení, jež pořádaly Jídelny.cz a jejichž je společnost Bidfood hlavním partnerem. Řeč byla o novém spotřebním koši a nechyběly ani ukázky rybích či bezmasých pokrmů od uznávaných šéfkuchařů.
Gurmeti chřest milují a podle mnohých z nich jsou podmínky pro jeho pěstování jedny z nejlepších na světě právě v Česku a to na Mělnicku. Chřestu totiž vyhovují lehké písčité půdy a klima, které není ani suché, ani kontinentální.
Nové distribuční a skladové centrum společnosti Bidfood zahájilo provoz. Moderní depo v Plané u Českých Budějovic přispěje k lepšímu poskytování služeb zejména v Jihočeském kraji.
Svěží, chuťově pestré, s dokonalým platingem. Takové bylo pětichodové menu, které na březnovém kurzu v Bidfood Gastrostudiu připravil Ondřej Koráb, šéfkuchař Grandhotelu Pupp a držitel titulu Kuchař roku. Účastníci workshopu mohli ochutnat jehněčí či zvěřinu.
Obchodní zástupci a operátorky zákaznického centra nahlédli pod pokličku výrobních programů v opavské továrně Bidfood. Na vlastní oči viděli výrobu zmrzlin Prima, hotových jídel Nowaco jako jsou plněné knedlíky či smažený sýr a sous-vide masa Banquet.
Po poctivých vývarech a polévkách přichází Perfect Chefs s hotovými omáčkami. Úspora práce, času, energie či nákladů na technologie spolu s jistotou stálé kvality jsou totiž stále vyhledávanější výhody produktů. Přitom zdánlivě dražší výrobky mohou být finančně výhodnější po započtení všech úspor.
Maso přímo od kralupských nebo opavských řezníků doveze Bidfood kamkoliv po Česku. Volně ložené vepřové a hovězí maso Gurmet se zpracovává na zakázku a obratem expeduje v E2 přepravkách.
Druhý únorový kurz v Bidfood Gastrostudiu sliboval excelentní zážitek. Kurz italské kuchyně totiž vedl Marco Giampaoli, šéfkuchař z 32. nejlepší italské restaurace na světe pro rok 2024 – pražské Aromi. Vsadil na tradiční pokrmy, ovšem dal jim moderní podobu.
V uplynulých dvou týdnech se více než 400 prodejců, operátorek call center i pracovníků logistiky zúčastnilo Prima konference 2025 v hotelu Galant v Mikulově. Program nabídl odborné přednášky, workshopy a ochutnávky zmrzlinových novinek pro nadcházející sezónu.
Sous-vide je šetrná příprava pokrmů s důrazem na kvalitu. Výrobě masa sous-vide pod značkou Banquet se společnost Bidfood Opava věnuje již od roku 2012. Jedná se o moderní metodu přípravy pokrmů, která využívá pouze základní suroviny a obejde se bez zbytečných přísad. Výsledkem je chutné, šťavnaté maso v konzistentní a prémiové kvalitě.