Novinky

Druhý únorový kurz v Bidfood Gastrostudiu sliboval excelentní zážitek. Kurz italské kuchyně totiž vedl Marco Giampaoli, šéfkuchař z 32. nejlepší italské restaurace na světe pro rok 2024 – pražské Aromi. Vsadil na tradiční pokrmy, ovšem dal jim moderní podobu.
V uplynulých dvou týdnech se více než 400 prodejců, operátorek call center i pracovníků logistiky zúčastnilo Prima konference 2025 v hotelu Galant v Mikulově. Program nabídl odborné přednášky, workshopy a ochutnávky zmrzlinových novinek pro nadcházející sezónu.
Sous-vide je šetrná příprava pokrmů s důrazem na kvalitu. Výrobě masa sous-vide pod značkou Banquet se společnost Bidfood Opava věnuje již od roku 2012. Jedná se o moderní metodu přípravy pokrmů, která využívá pouze základní suroviny a obejde se bez zbytečných přísad. Výsledkem je chutné, šťavnaté maso v konzistentní a prémiové kvalitě.

První letošní kurz v Bidfood Gastrostudiu nabídl účastníkům exotické chutě i vůně z daleké Indie. Lektorem byl šéfkuchař Marek Svoboda, který zná tamní pokrmy velmi dobře. Prezentované menu vycházelo z tradičních receptů, ale nechyběly ani tipy na oblíbenou fusion kuchyni.
Ze 24 školních jídelen, jejichž zřizovatelem je město Plzeň, se 22 přihlásilo do soutěže o tu nej! V rámci klání o titul musí připravit bezmasé jídlo a rybu. Pokrmy hodnotí odborná porota, která vybere šest nejlepších a ty se v květnu utkají ve finále v Bidfood Gastrostudiu.
Společnost Party Led se od ledna 2025 zaměřuje výlučně na výrobu kostkového ledu a ledové tříště. Bidfood se stará o výhradní distribuci jejich ledových výrobků.
Tresky Skrei žijí za severním polárním kruhem. Každoročně se ryby v nejlepší kondici vydávají na pouť za rozmnožováním. Díky plné síle a pohybu se vyznačují skvělým bílým jemným masem s minimem tuku. V té době se tresky Skrei také loví a Bidfood je již tradičně od ledna do dubna vozí svým zákazníkům.
99 % obřích povidlových knedlíků – Germknödel – v rakouských lyžařských areálech pochází od značky Toni Kaiser. Jejich Germknödel dokonce slaví 55 let! Také císařský trhanec – Kaiserschmarrn – oblíbený moučník Františka Josefa I. se snadno připravuje, je nadýchaný a skvěle chutná.
700 obědů denně a špičkový šéfkuchař. O jídelně svazkové ZŠ Panská pole se mluví široko daleko. Personál se nebojí zkoušet nové věci, i proto zde proběhl speciální den s Markem Svobodou, vedoucím Bidfood Gastrostudia. Ten sestavil originální a zdravé menu v podobě bufetu.
Maso z iberského prasete je mnohými považováno za nejlahodnější vepřové maso na světě. Proslulo jemnou ořechovou nasládlou chutí a vnitrosvalovým tukem – mramorováním. Dokonce bývá přirovnáváno k hovězímu Wagyu. Navíc přirozeně obsahuje zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny.