Bidfood Expo 2024
Na výstavní ploše o rozloze 9 600 m² budete moci od 21. do 23. května 2024 navštívit přes 150 expozic. Setkáte se zde s lidmi, kteří pro vás produkty vyvíjejí, vyrábějí či vybírají. Navíc na tomto výjimečném veletrhu budete také moci výrobky ochutnat a lépe se tak s nimi seznámit. Otevřeno bude od 9:30 do 17:30.
Bidfood Expo 2024 překonalo všechna očekávání. O právě proběhlém ročníku se dočtete více:
16. ročník Bidfood Expo se bude konat pravděpodobně za tři roky.
4 pódia plná hvězd
Největším tahákem 15. ročníku Bidfood Expa dozajisté budou kuchařské show. Program je našlapaný od prvního do třetího dne. V akci uvidíte opravdové hvězdy české i mezinárodní gastronomie včetně držitele tří michelinských hvězd. Šéfkuchaři vám předvedou to nejlepší z domácí i světové kuchyně. O inspiraci nouze rozhodně nebude.
Hlavní hvězdy Bidfood Expa 2024
Recept Jacoba Jana Boermy na michelinskou hvězdu
Jacob Jan Boerma (NL),
držitel tří michelinských hvězd
Zdeněk Pohlreich,
šéfkuchař a spolumajitel podniků Café Imperial, Divinis, Next Door by Imperial
Česká kuchyně Jana Punčocháře s moderním twistem
Jan Punčochář,
šéfkuchař a majitel restaurace U Matěje
Premiéra nestora české kuchyně Davida Kaliny
David Kalina,
šéfkuchař a vedoucí restaurací Mincovna, Tiskárna a U Tellerů
Baoyong Zheng a jeho chuťově pestrá Čína
Baoyong Zheng,
bronz z hongkongské soutěže Lee Kum Kee International Young Chef
Filip Sajler,
šéfkuchař a zakladatel společností Perfect Catering, Perfect Canteen či Perfect Chefs
Federico Perrone (I),
Pizza Maestro
Technologie, ukázky kuchařských postupů, představení nových surovin a interaktivní prostředí Bidfood Akademie slibuje Marek Svoboda, Executive Chef a vedoucí Gastrostudia Bidfood:
Prestižní kuchařské soutěže, přednášky a konference
V rámci Bidfood Expa nebude chybět ani pořádná dávka adrenalinu. O ni se postarají prestižní soutěže pořádané Asociací kuchařů a cukrářů ČR. Těšit se můžete na klání o tituly Kuchař roku 2024-2025, Cukrář roku 2024-2025, Školní jídelna roku 2024 a mladé naděje změří síly v soutěži Gastro Junior Bidfood Cup 2024.
Podrobnosti o soutěžích se dočtete v rozhovoru s Tomášem Poppem, manažerem národního týmu AKC ČR:
Ovšem to není ani zdaleka vše. Jestliže působíte v institucionálním stravování, pak si rozhodně nenechte ujít některou z odborných přednášek, které chystají profesionálové z Jídelny.cz.
Vše, co by neměli minout profesionálové ze školních jídelen, zmiňují Lukáš Doubek, ředitel projektu Jídelny.cz, a Pavel Melich, manažer pro školní stravování, Bidfood:
Zajímavé a důležité informace z oboru můžete také načerpat na Roadshow AHR, jež bude probíhat ve stejném termínu jako Bidfood Expo, jen o patro výše.
Více o konferenci AHR se dočtete v rozhovoru s Václavem Stárkem, prezidentem Asociace hotelů a restaurací ČR: