Nabízí se tři způsoby. Záleží jen na Vás, zda si chcete ušetřit práci na začátku a vystavit se možným problémům, nebo věnujete jídelnímu lístku čas a budete mít všechno černé na bílém kvůli případným sporům.
České restaurace sází v jídelních lístcích většinou na čísla alergenů u názvů pokrmů a vysvětlující tabulku alergenů, kde jsou popsány. Často se na ni ptáte, a proto Vám přinášíme stručný seznam i tabulku alergenů ke stažení.
Nespoléhejte se ohledně zákonů na polopravdy. Velkoobchod potravin Bidfood se na legislativní změny intenzivně připravuje. Přijměte jako pomoc trojici článků, nyní na téma „Obaly, pultový prodej a jídelní lístky od 13. 12. 2014“. Od tohoto data budou potraviny i pokrmy posuzovány shodně a nepřipraveným hrozí vysoké pokuty.