Bidfood Expo 2022 | Reportáž

Rekordy 14. ročníku
- na letňanském výstavišti PVA Expo Praha se na ploše 8 000 m² představilo 130 expozic, z toho 25 Bidfood expozic s vlastními výrobky a 105 expozic partnerů z Česka a zahraničí
- na Star stage vystoupilo 7 kuchařských hvězd z 5 zemí
- v AKC Areně se utkalo 45 profesionálních i juniorských kuchařů a cukrářů ve finále nejprestižnějších českých soutěží Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Střípky z Bidfood expozic
Easy Bar menu
Nový společný koncept Rational a Bidfood unikátně spojuje technologii, suroviny a recepty. Výsledkem je 11 oblíbených pokrmů, které lze snadno připravit nejen na baru. Menu může podnikům pomoci zvýšit tržby oslovením nových i stávajících zákazníků.

Více v článku:

Uzeniny Bravur a Pršutérie
Nejen u stánků Pršutérie Chovaneček a Bravur nepřestávali doplňovat degustační porce. Zatímco Pršutérie představuje luxusnější uzeniny z rodinné farmy na Litoměřicku, Bravur nabízí obvyklý sortiment ve skvělé kvalitě z vlastní Bidfood výrobny u Plzně.
Pečivo a dezerty
Řadu renomovaných značek letos rozšířily dorty L'Chefs. Na společném stánku pečiva a dezertů Bagetier, Délifrance, La Lorraine, Planète Pain uvedl dorty L'Chefs sám jejich autor, populární cukrář Josef Maršálek.


Ryby
U stánku s rybami Nowaco, American Seafoods a Cromaris se Marek Svoboda, Executive Chef a vedoucí Gastrostudia Bidfood, pustil do filetování halibuta a tuňáka.
Kuchařské hvězdy
Besky
Veronika Danišová ze Slovenska otevřela Star stage s dezerty. Besky, vítězce poslední řady televizní show MasterChef, se neskutečně povedl dezert Pavlova.


Zdeněk Pohlreich
Star stage v obležení, návštěvníci ve varu, zatímco Zdeněk Pohlreich s klidem připravoval ryby a mořské plody.
John Cadieux
Velkou show s minimem ingrediencí předvedl John Cadieux z Kanady. Co vše jde připravit z jednoho kusu amerického hovězího a jak na tom vydělat, ukázal s obrovským nadšením.


Federico Perrone
Pizza Maestro Federico Perrone z Itálie vždy se zaujetím dokazuje, že z pizza mouky se dá vytvarovat spousta skvělých pokrmů.
Jan Punčochář
Jak si poradit se zvěřinou předvedl Jan Punčochář. Pozornost by se měla věnovat i hygieně, obzvlášť po krájení chilli.


Sebastian Frank
Držitel dvou michelinských hvězd Sebastian Frank z Německa rozzářil Star stage svým uměním. Jeho poselství bylo prosté. Inspirujte se místními surovinami, vzpomínkami na dětství a kuchyní svých maminek a babiček.
Filip Sajler
Krabičky mnohým pomohly přečkat pandemii a staly se novým trendem. Jak docílit toho, aby jídlo vypadalo lákavě a zákazníci si ho oblíbili, je po skončení Bidfood Expo 2022 díky Filipovi Sajlerovi veřejným tajemstvím.

Vítězové soutěží: