Bidfood Expo 2024 | Markéta Hrubešová na stánku Banquetu
Letos se prvně objevíte jako host na Bidfood Expu. Jak se těšíte na stánek Banquetu?
Určitě to bude jízda! Na tento velký svátek gastronomie se moc těším a ještě o něco víc se těším na stánek Banquetu. Budeme tam připravovat skvělé jídlo, bude tam super atmosféra a budu tam mít senzační parťáky – Petra, Kubu a Pavla! To je přece výzva jako hrom!
Bidfood Expo 2024 – expozice Banquet sous‑vide
- úterý 21. 5. + středa 22. 5. + čtvrtek 23. 5.
10:00 – 16:00 | Markéta Hrubešová, herečka, moderátorka, kuchařka a autorka knih
Vystupujete ráda před lidmi? Jak se vám vaří, když vám někdo kouká pod ruce?
Jakékoliv vystoupení „naživo“ je velký adrenalin! Ať už se jedná o divadelní představení, moderování nebo vaření. Vždycky je to úžasné a vzrušující. Nikdy předem totiž nevíte, jak to dopadne. Základem všeho je dobrá příprava. Ne nadarmo se říká: „Kdo je připraven, není překvapen.“ Ale když pak vše klapne a běží, jak má, je to prostě pecka. Kontakt s publikem, hosty či diváky je nenahraditelný! Vzájemné předávání energie, radosti a všeho toho, co vás nabíjí a motivuje, je skvělé.
Nejdůležitější informace naleznete na stránce:
Akce je určena pouze pro odbornou veřejnost. Vstupenky jsou k dispozici pro přihlášené/registrované zákazníky v aplikaci nebo e‑shopu:
Na co se mohou návštěvníci ve vašem provedení těšit? Co budete společně s kluky připravovat?
Bude to překvapení! Jediné, co mohu prozradit, je, že to rozhodně bude stát za to! Kluci jsou skvělí. Jsou profíci každým coulem a navíc je s nimi neuvěřitelná sranda. Tak doufám, že kus té pohody a radosti z dobrého jídla přeneseme i na návštěvníky Expa!
Nebude to poprvé, co si spolupráci vyzkoušíte. V minulosti jste společně vedli třeba seminář na SŠTŘ Nový Bydžov. Co vás přimělo vyrazit za mladými talenty do školy?
Práci se studenty gastronomických škol se věnuji dlouhodobě. Jezdím za nimi po celé České republice. Na svém workshopu se vždycky snažím o maximální upřímnost a hlavně o předání té mé nekonečné lásky k jídlu. Motivovat je zas trochu jiným pohledem na tohle krásné a taky hodně těžké povolání. Sice nejsem vystudovaná kuchařka, ale gastru se věnuji už opravdu hodně dlouho, takže jim mohu leccos předat.
Taky jsem měla a pořád mám možnost stát po boku těch nejlepších z nejlepších. Třeba jako teď klukům z Banquetu! Zkušenosti jsou to, co nás posouvá dál.
Vaření se věnujete už hodně let a během nich jste vydala celou řadu kuchařek. Kde berete inspiraci pro své recepty?
Inspirací je mi každý den. Každá návštěva trhu, ochutnávka něčeho nového nebo prostě třeba jen úryvek z knihy. O gastronomii přemýšlím v podstatě neustále. Téměř denně se jí také věnuji a snažím se na sobě neustále pracovat. Kvalitní jídlo je nevyčerpatelnou studnicí úžasných kombinací. Každý národ, kultura a historie má svá specifika a je jen na nás, zda se jimi necháme inspirovat. Samozřejmě s nezbytnou úctou k tradicím.
Podle čeho vybíráte suroviny, ze kterých vaříte?
Rozhoduje sezóna, kvalita, čerstvost a poctivost!
Byla jste někdy na Bidfood Expo? Pokud ne, jaká jsou vaše očekávání?
Tohle bude má první zkušenost a mám radost, že budu mít tu čest být přímo v epicentru dění. Myslím, že jsme s kluky docela dobře sehraní, a to je asi základ každé výborné spolupráce. Neuvěřitelně se těším na dobré jídlo, na ochutnávky, na vaření, na povídání s návštěvníky a prostě na to vše, co dělá život o kousek krásnějším!
Markéta Hrubešová
Je známá česká herečka, moderátorka, kuchařka a autorka knih. První jí vyšla už v roce 2011. Doposud vydala tři vařící tituly pro dospělé. Konkrétně jde o kuchařky Tak vařím já, Markéta vaří Rettigovou a Rebelka. Další dvě pohádkové knihy jsou obohacené o recepty a ocení je nejen děti. Titul Pan Brambora a jeho kamarádi či Koko a jeho kamarádi se těší velké oblibě a rozhodně stojí za prolistování. S týmem Banquet spolupracuje Markéta Hrubešová delší dobu a společně budou k vidění také na Food Art Festivalu 25. května 2024 na zámku v Novém Městě nad Metují.