Téma # český výrobek

Jak využít maso sous-vide Banquet v tradiční i moderní kuchyni? Jak vařit zdravě a efektivně? Jak si poradit v kuchyni i při omezených zdrojích či s nedostatkem personálu? Získejte inspiraci a nové dovednosti v prostředí plném kreativity – na seminářích Banquet.
Tým zkušených šéfkuchařů pomáhá každý den napříč celou Českou republikou. Srdcem Banquet týmu je dvojice nadšených odborníků – Petr Konečný a Pavel Smékal. Inspirují kolegy při vytváření menu a prezentaci jídel, poradí s kalkulací či spotřebním košem, pořádají semináře s živým vařením.
Po třech letech od úspěchu mletého masa se zeleninou „MaZel“ získal ocenění INovace od Potravinářské komory ČR další výrobek Gurmet: „Mletý mix s okarou“. Směs vepřového, hovězího a sóji již vyhledávají příznivci zdravějších a udržitelnějších výrobků či školní jídelny.
Bidfood od 5. do 7. listopadu rozveze kamkoliv po celé ČR svěží Svatomartinská vína, aby se mohla výjimečně již 8. listopadu slavnostně otevřít. Označení Svatomartinské mohou získat jen suchá vína několika odrůd za splnění řady kritérií. Letos Bidfood nabídne Svatomartinské z Vinařství Vajbar a od vinařů ze ZD Němčičky.
V rodinné udírně Trnečka Smoked Fish se zastavil čas. Každému rybímu filetu se dostává tolik péče a času, kolik potřebuje. Není proto divu, že všechny uzené ryby, které malá rodinná firma přihlásila do Great Taste Awards, získaly ocenění. Nabídněte prémiového uzeného lososa, tuňáka nebo krevety svým hostům i u vás.
I to nejlepší víno chutná ještě lépe, když ho servírujete ve vysoce kvalitní sklenici. Čeští skláři vyrábí elegantní nápojové sklo s nádherným leskem, který odolá díky titanu častému mytí v myčce. Vedle krásy překvapují sklenice Crystal Bohemia vysokou odolností a příznivou cenou.
Desetitisíce fanoušků Mistrovství světa v hokeji a návštěvníků trhů na Staroměstském náměstí si rádi pochutnávají na klobásách Bravur. Uzenářští mistři z Bidfoodu Dýšina dovedli klobásy i špekáčky vhodné na opékání k dokonalosti. Mají vysoký obsah masa, neobsahují alergeny a perfektně se s nimi pracuje.
Nová Salsiccia je již pátou čerstvou klobásou Gurmet z vlastní výroby Bidfood Kralupy. Přidala se k veleúspěšné vinné klobáse a trojici grilovacích. Receptury vychází z tradiční přípravy vyhlášených evropských klobás z Itálie, Francie, Německa a Moravy.
Gurmeti chřest milují a podle mnohých z nich jsou podmínky pro jeho pěstování jedny z nejlepších na světě právě v Česku a to na Mělnicku. Chřestu totiž vyhovují lehké písčité půdy a klima, které není ani suché, ani kontinentální.
Ruku v ruce s moderním logem Nowaco přichází nové obaly. Prvních 10 maloobchodních balení zmrazených zelenin a ovoce se už novými obaly chlubí v obchodech, dalších 30 se změny brzy dočká. Nejdůležitější však je, co se skrývá uvnitř.