Téma # Bidfood Expo

15. ročník veletrhu Bidfood Expo překonal všechna očekávání. Během tří dnů jej navštívilo téměř 13,5 tisíce lidí. „Tato show byla vrcholem všech výstav národní gastronomie,“ prohlásil Tomáš Popp, manažer národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Prestižní soutěže pořádané Asociací kuchařů a cukrářů slibují velkolepé finále. Titul Kuchař roku bude obhajovat Lukáš Čížek, držitel dvou stříber z IKA olympiády. Proti němu stane Vojtěch Petržela s třetím místem ze soutěže Bocuse d´Or či Ondřej Koráb z Grand hotelu Pupp.
Je okouzlující a hlavně to s vařečkou fakt umí! Navíc s týmem Banquet sous-vide je Markéta Hrubešová sehraná. „Stavte se u nás na stánku, bude to pecka. Těšit se můžete na skvělé jídlo, super atmosféru a senzační kuchařský tým,“ láká autorka kuchařek na Bidfood Expo 2024.
Závan moře, rozpálený gril a tři šéfkuchaři, kteří to s rybami umí. Expozici čerstvých ryb na Bidfood Expu prostě musíte navštívit. Už jen proto, že tam bude k vidění přes 20 druhů nejrůznějších úlovků – od candáta přes svatého Petra či ropušnici až po ústřice a krevety.
Stars bude na Bidfood Expu k vidění mnoho, ale jen jedna se může pyšnit třemi michelinskými hvězdami. „Používejte nejlepší suroviny. Připravujte je s respektem. Ponechte jim jejich typickou chuť a mějte svůj styl,“ prozrazuje šéfkuchař Jacob Jan Boerma svůj recept na úspěch.
Na obědy ve školních jídelnách nemá zrovna růžové vzpomínky. „Za poslední roky se to ale hodně změnilo,“ říká Roman Staša, vítěz čtvrté řady soutěže MasterChef Česko. Aby byly děti ještě o něco spokojenější, připravil pro kuchařky a kuchaře zajímavé recepty na Bidfood Expo 2024.
Rozsáhlá expozice, přednášky, odborníci a soutěž o Školní jídelnu roku! To vše nabídne Bidfood Expo 2024 pracovníkům z institucionální gastronomie. „Chceme návštěvníkům ukázat, že i školní jídelna může být moderní a technicky na vysoké úrovni,“ říká Lukáš Doubek z Jídelny.cz.
Je velkým propagátorem tuzemské klasiky. „Česká kuchyně pro mě představuje domov,“ vysvětluje šéfkuchař Jan Punčochář. Na Bidfood Expo vystoupí již po několikáté a tentokrát návštěvníkům předvede mix pokrmů, které připravuje ve své restauraci U Matěje.
Technologie, ukázky kuchařských postupů, představení nových surovin a interaktivní prostředí vybízející k zastavení. To vše nabídne Bidfood Training Academy na letošním Expu. Pod palcem jí má šéfkuchař Marek Svoboda. „Do Letňan přeneseme to nejlepší z našich kurzů,“ říká.
Čínu má v krvi, a to doslova! Narodil se tam a u nás je od svých osmi let. „Čínská kuchyně nejsou jen smažené nudle s kuřecím masem,“ říká Baoyong Zheng, který na Bidfood Expo 2024 předvede ty nejlepší a nejoblíbenější speciality z asijské gastronomie.