Téma # Bidfood

Přejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků a mnoho osobních i pracovních úspěchů v roce 2025.
118 receptů od 15 šéfkuchařů. Přesně to najdete v nové kuchařce Marka Svobody. „Jsou v ní jídla ode mě i od lidí, které profesně uznávám,“ říká autor ke své prvotině. Vedle jeho receptů tam jsou pokrmy od Marka Fichtnera, Jana Punčocháře, Filipa Sajlera či Davida Kaliny.
Povodeň zasáhla do života mnoha našich kolegů. Na transparentním účtu na pomoc zaměstnancům v těžké situaci se shromáždilo 560 finančních darů. Bidfood vybranou sumu zdvojnásobil, celková částka dosáhla 6 130 000 Kč. Nyní pomoc odchází na bankovní účty 54 zaměstnanců.
Každoroční konference Bidcorp přináší jedinečnou příležitost pro výměnu nápadů a navazování kontaktů mezi společnostmi Bidfood z celého světa. Letošní setkání ve vietnamském Danangu přineslo české výpravě nejen bohatou inspiraci, ale také příležitost sdílet své úspěchy a zkušenosti.
Po nedělní povodňové vlně, která zasáhla opavskou distribuci i výrobu, usilovně pracujeme na zajištění náhradní distribuce ze sousedních dep, obnově distribuce a výroby. Městem se prohnalo 15. září více vody než v roce 1997. Plná obnova distribuce i výroby v Opavě se zdařila již během 2 týdnů!
Výrobce a velkoobchod potravin Bidfood se podílí jak na produkci obalů, tak na jejich recyklaci. Úspory energie, přírodních zdrojů a snížení produkce skleníkových plynů jsou ohromující. Poděkování patří všem, kdo třídí a pomáhají tím využít druhotné suroviny místo primárních zdrojů.
Již šesté distribuční centrum Bidfood se otevře v březnu 2025 v Plané u Českých Budějovic. Rozsáhlá investice umožní lépe obsloužit zákazníky v jižních Čechách a zároveň přinese nové pracovní příležitosti pro obyvatele z okolí.
Společnost Bidfood již pátým rokem velmi intenzivně spolupracuje s výzkumnými institucemi na vývoji nových metod pro odhalení falšování potravin, záměny druhu ryb a na zvýšení přesnosti těchto metod. Bidfood pro potřeby tohoto projektu dovezl mnoho zástupců specifických druhů ryb, naposledy to byla pražma a jazyk ze Španělska.
Je libo bizona či stařené hovězí? Díky řezníkům z opavského Gurmetu ani jedno není problém. Po návratu zvěřiny do Kralup se jim uvolnily ruce a díky tomu se mohou věnovat i takovým specialitám. „Nově začínáme bourat jehněčí z Nového Zélandu,“ říká Martin Sajda, ředitel provozu.
Pod jeho vedením se továrna na zpracování masa a výroba masných polotovarů v Kralupech zvětšila na dvojnásobek původní plochy. Čelil i následkům ničivého požáru. Vše se svým týmem úspěšně zvládl. „Provoz neustále modernizujeme a snažíme se, aby řezničina nebyla už taková dřina jako v minulosti,“ říká Daniel Volf.