Znamenité měkké salámy Bravur
27. 1. 2022
K řadě uzených mas, slanině a k deseti druhům šunek Bravur se nově přidala pětice měkkých salámů. Gothaj, junior, lázeňský, šunkový a nejnovější lyonský salám se ve své třídě mohou chlubit špičkovou kvalitou.
S výrobou uzenin začal Bidfood v Dýšině u Plzně v květnu 2018. S dynamicky rostoucími prodeji uzenin Bravur jdou ruku v ruce další investice do jejich výroby. Celková částka se již vyšplhala nad 100 milionů Kč. Nové stroje – kutr, vakuová narážka, udírny a řezačka – umožnily rozšířit výrobní sortiment o měkké salámy.
Měkké salámy Bravur
- Gothaj
67 % masa a 20 % sádla nakrájeného na kostky, které vytváří typickou mozaiku na řezu; klasický uzenářský výrobek potěší s octem a cibulí k pivu, u snídaně jako alternativa mortadelly a v některých hospodách jako studentský řízek v těstíčku
- Šunkový
vepřová kýta, hovězí maso a libový vepřový ořez tvoří základ velmi kvalitního šunkového salámu se 70% obsahem masa - Lyonský
jemný salám z vepřového a hovězího masa s kousky zelených a červených paprik, které svou barevností přitáhnou pozornost na rautu či u snídaně
- Lázeňský
kuřecí salám, na jehož řezu je viditelná mozaika z kousků kuřecích prsou - Junior
velmi jemný salám z vepřového a hovězího ořezu vhodný k další výrobě lahůdek, salátů apod.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
A co bude dál?
Postupně v Dýšině u Plzně připravují výrobu klobás a párků. Předzvěstí jsou dvě lednové novinky v přírodním střívku:
- Šunkový kabanos
hrubozrnná šunková klobása s vysokým obsahem masa - Točený salám
levnější varianta à la "slovenský točeňák" avšak bez použití strojně odděleného masa (separátu); na rozdíl od konkurenčních výrobků kulerovaný, tj. černý po celém povrchu podobně jako anglická slanina