Světové klobásy od kralupských řezníků
U všech čerstvých klobás je nutná tepelná úprava. Vyrábí se vždy na objednávku, takže se dostávají k zákazníkům absolutně čerstvé. K dispozici jsou vždy i maloobchodní balení 400 g.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz v kategorii:
Nebo pod značkou:
Salsiccia
Syrová italská klobása Salsiccia se servíruje na několik způsobů:
- Podává se vcelku dušená či opečená na grilu, pánvi nebo v troubě.
- Nakrájená na plátky se dává na pizzu nebo do rizota.
- Nejčastěji se Salsiccia vymačká ze střívka a použije se jako masový základ do těstovin nebo ragú.
Vyrábí se z vepřového masa mletého na 6 mm. Ochucena je pepřem, koriandrem a fenyklem. Soli, která jí dala jméno, obsahuje pouze 1,8 %, podobně jako ostatní klobásy. Přibližně stogramové klobásy se naráží do přírodního vepřového střívka.
Bavorská klobása
Čerstvá bílá klobása z nahrubo pomletého vepřového masa se vyrábí podle tradiční bavorské receptury. Z koření vyniká především majoránka a pepř. Nejčastější způsob tepelné úpravy je na grilu nebo pánvi.
Bavorské klobásy lze objednat jako řetěz klobásek o hmotnosti cca 33 g nebo volně ložené. Takovou nekonečnou klobásu si může každý naporcovat podle svých potřeb.
Vinná klobása
Vánoční bestseller ctí původní recepturu. Vinná klobása Gurmet se odlišuje od ostatních vysokým poměrem bílého vína (10 %). Čerstvé klobásy obsahují jemně mleté vepřové maso z vybraných masných plemen, víno, mléko, strouhanku a koření. Víno odrůdy veltlínské zelené pochází výhradně z Pálavy.
Více v článku:
Stejně jako jemná a pikantní klobása se naráží do přírodního skopového střívka, které je pružné a klobásy se při tepelné úpravě na grilu či pánvi netrhají. Vinnou klobásu lze připravit také v troubě nebo konvektomatu.
Jemná a pikantní
Tenké čerstvé klobásy na gril se inspirovaly francouzskými klobásami chipolata a merguez. V sortimentu jsou již od otevření kralupské zpracovny masa v roce 2003.
Obě obsahují 2 díly vepřového a 1 díl hovězího masa. Jemnou světlou klobásu á la chipolata dochucuje cibule, podle které se původně jmenuje, oregano či kurkuma. V pikantní klobáse je cítit především česnek, sladká a pálivá paprika, která jí dodává mírně ostrou chuť.
Neobsahují lepek ani chemické konzervanty. Klobásy je možné objednat jako řetěz malých klobás á 35 g nebo nekonečnou klobásu.