Prima tipy a podpora prodeje
Jak přilákat zákazníka?
Výrazně označené místo upoutá zákazníka. Už zdálky musí jasně vidět, že právě tady se prodává zmrzlina Prima nebo La Panna. K tomu slouží slunečníky, poutače nebo vlaječky. Zájem o značku Prima podporují celoplošné reklamní kampaně v televizi, na internetu i na venkovních plochách.
Reklamní předměty a vybavení naleznete v katalogu Zmrzliny níže. Vše získáte u Prima týmu. Neváhejte využít kontakty uvedené na stránce značky:
Jak neztratit zákazníka?
Kvalitní mrazicí box na impulsní zmrzlinu nebo zmrzlinový výdejník na kopečkovou zmrzlinu musí být hned při vstupu dobře viditelný. V praxi se ukázalo, že plný mrazák s dostatečným výběrem zvyšuje zájem zákazníků a tak prodává dvakrát až třikrát více zmrzliny než poloprázdný mrazák. Nejprodejnějších zmrzlin je proto vhodné dávat do boxu dvojnásob. Navíc plný mrazák spotřebovává méně elektřiny.
K mrazicímu boxu patří aktuální menu Prima s vyplněnými cenami a ke kopečkovým zmrzlinám označení zmrzlin s cenou, aby se zákazníkům snadno orientovalo a nakupovalo. Nejvíc to platí u dětí, které se mohou stydět zeptat a raději odejdou s prázdnou.
Tipy k mrazicím boxům a zmrzlinovým výdejníkům:
- Pravidelně kontrolujte teplotu, abyste udrželi zmrzlinu v nejvyšší možné kvalitě.
- Dvířka nechávejte zavřená. Neotevírejte je zbytečně.
- Neblokujte chlazení! Neukládejte žádné předměty před ani za ventilační systém. Mřížku pravidelně čistěte od prachu.
- Mrazicí box nebo zmrzlinový výdejník pravidelně čistěte a odmrazujte.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz v kategorii:
Atraktivní vzhled prodává!
Stejně, jako se vyplatí plný mrazicí box impulsních zmrzlin, tak prodejům kopečkových zmrzlin pomáhá přitažlivý vzhled. Ten dokáže přesvědčit zákazníka v mnoha případech víc než nízká cena. Zmrzlinové vany jsou částečně nazdobeny již z výroby, nicméně jejich vzhled lze zatraktivnit přímo v provozovně. Zdobit se mohou cukrářskými doplňky, čerstvým ovocem, toppingem nebo oříšky.
Tipy ke kopečkové zmrzlině:
- Ideální je nabízet 6 až 8 příchutí kopečkových zmrzlin.
- Teplota v jednotlivých částech mrazicího boxu ovlivňuje snadnější porcování zmrzlin – zmrzliny s vyšší hustotou (např. vlašský ořech, vanilková nebo čokoládová) se proto umisťují u okraje výdejníku, kde je nejchladněji, a zmrzliny s vyšším obsahem vody (tj. ovocné příchutě a sorbety) patří doprostřed výdejníku. Ideální teplota pro servírování zmrzliny je –12°C.
- Zmrzliny podobné barevnosti neumisťujte vedle sebe, abyste zákazníkům zjednodušili orientaci.
- Po načnutí balení označte zmrzlinu datem otevření. Doba trvanlivosti je od tohoto data 14 dní.
- Zmrzliny porcujte postupně od kraje vany až na dno. Tím udržíte delší dobu pěkný vzhled.
- Porcovač zmrzliny omývejte ve slabém roztoku kyseliny citronové. Po očištění porcovače z něj oklepejte vodu. Zabráníte tím tvorbě ledových krystalků ve zmrzlině.