Mořské i sladkovodní ryby Nowaco v novém
Sladkovodní ryby na gril i bez kostí
Ryby z vod horských potoků, jezer či certifikovaných chovných rybníků mají společnou nadstandardní kvalitu Nowaco.
Pstruzi z horské farmy, kde neustále proudí chladná voda, vynikají skvělou chutí a pevným masem. Celí kuchaní pstruzi i filety s kůží se hodí ke všem úpravám i na gril.
Velkou výhodou filet z tilápie nebo pangase je, že jsou bez kostí. Obě ryby mají křehké maso. Hodí se skvěle k zapékání, do rybích polévek i ke smažení. Pangas nemá typickou rybí chuť, proto si ho oblíbili i lidé, kteří běžně ryby nejedí.
Při počítání porcí je třeba přihlédnout k ochranné glazuře. Filety se po zpracování zkropí tenkou vrstvou pitné vody, která vytvoří jemnou ledovou krustu. Díky ní filety během skladování nevysychají, neoxidují a neztrácí chuť.
Certifikace ASC
Na sáčcích se objevuje logo Aquaculture Stewardship Council. Certifikace ASC garantuje ekologicky šetrný a společensky odpovědný chov ryb. Například u pangase to mimo jiné znamená, že ryby pochází ze sádek o rozloze nad 500 m², kde mají ryby dostatečný životní prostor.
Ryby z volného moře a oceánů
Z moří okolo Britských ostrovů se loví ty nejlepší makrely. Chladnější vody jim svědčí a vyšší obsah tuku dodává skvělou chuť jejich masu. Ideální úprava je na grilu. Navíc makrely přirozeně obsahují vysoký podíl Omega-3 mastných kyselin.
Filety z okouníka jsou bez kostí a mají jemnou červenou kůži, která dodává filetám přitažlivý vzhled. Pevné lahodné maso má jemné krevetové aroma. Hodí se na gril, smažení či pečení. Okouníci se loví v severních částech Atlantiku.
Z volného moře pochází i losos gorbuša, který nemá na rozdíl od farmovaných norský lososů tak tučné maso. Jeho filety s kůží jsou vhodné k dušení, smažení, grilování nebo pečení.
Nejoblíbenější Nowaco filety z Aljašky a verze s kůží vhodná na gril pochází buď z mořské štiky kanadské neboli hejka nebo hoki patagonského. Filety z těchto dravých ryb nemají typickou rybí chuť, proto si je oblíbili i lidé, kteří ryby nevyhledávají. Filety mají křehké šťavnaté maso a jemnou chuť. Vhodné jsou ke všem kulinářským úpravám.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Nebo v kategoriích: