Modernizace technologií zpracovny masa
26. 9. 2017
Bidfood Kralupy investoval v divizi masa cca 2,5 milionu Kč do technologií na výrobu masných polotovarů, především mletých mas a hamburgerů.
Dvojice nových strojů zásadním způsobem usnadňuje pracovníkům manipulaci, která je jednodušší z hlediska zvedání těžkých břemen. Technologie umožňuje při vysokém standardu výroby zpracovávat surovinu v nižší výstupní teplotě, což zásadně ovlivňuje kvalitu konečného výrobku a zvyšuje jeho trvanlivost. Zároveň poskytují komfort ve formě vysokého výkonu, který ušetří čas.
Nový stroj na řezání a míchání čerstvého i zmrazeného masa splňuje nejpřísnější hygienické a bezpečnostní požadavky. Stroj od renomovaného německého výrobce má kapacitu násypky 350 kg, kapacitu míchání 130 kg. Manipulaci s masem ulehčuje překlápěč vozíků o objemu 200 litrů.
Celý výrobní proces řídí počítač. Díky rychlosti a vysoké kvalitě mletí se docílí nižší výstupní teploty díla. Teplota se dá ovlivňovat použitím vhodného poměru chlazené suroviny se zmrazenou, kterou připraví sekačka.
Stroj dělí zmrazené bloky masa podélně i příčně. Rozsekané kusy masa zpravidla putují do řezačky jako surovina pro výrobu masných polotovarů.