La Panna – inspirace italskou řemeslnou zmrzlinou
Italské gelato
Udělat dobrou zmrzlinu je věda,
toť nejtěžší z cukrářského řemesla.citát z 19. století
Historie zmrzliny je pestrá. Než však lidé přišli na to, jak vyrobit opravdu dobrou zmrzlinu, trvalo jim to několik staletí. Vůbec první psaná zmínka o výrobě zmrzliny je z dob starověku, přesněji 3 000 let před naším letopočtem z oblasti dnešní Číny. Možná právě odtud, o mnoho staletí později, si přivezl Marco Polo recept na smetanovou zmrzlinu, z níž se stala dnešní proslulá italská zmrzlina.
Smetanové zmrzliny
Receptury kopečkových zmrzlin La Panna vychází z původních italských receptur. Vyrábí se výhradně z nejkvalitnějších surovin. Obsahují více smetany, čokolády, ořechů nebo ovoce než běžné zmrzliny. La Panna gelato od první sezóny 2017 upoutává také atraktivním zdobením a vzhledem gastro van, které je jedinečné na českém trhu.
Výjimečné smetanové zmrzliny La Panna od sezóny 2021 nově doplňuje Real Pistacchio. Tato zmrzlina z pravých pistácií neobsahuje jiné náhražkové ořechy ani dochucovadla. Na českém trhu jde o unikátní kvalitu pro opravdové znalce zmrzliny.
Ovocné sorbety
Sorbety neobsahují žádný tuk, náhradní sladidla ani barviva. Jsou bohaté na ovocné složky (více než 25 %). Ideálně se hodí jako osvěžující dezerty po jídle v horkých dnech, do pohárů i ke zdobení lehkých letních dezertů.
Čtveřice sorbetů – mango, citron, malina a jahoda – se rozrůstá o nový Red Fruits. Tento příjemně kyselý sorbet z borůvek a červeného rybízu skvěle osvěží.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Receptové kalkulační listy k menu Zmrzlinové poháry La Panna jsou v kategorii receptů: