Kuchař roku 2019/2020
11. až 13. října 2019 se na výstavišti PVA EXPO Praha odehrálo finále nejprestižnější kuchařské soutěže Kuchař roku 2019/2020, kterou každoročně pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Klání jedenácti finalistů probíhalo ve čtyřech studiích.
Soutěžící připravovali pro odbornou komisi tříchodové menu za použití hlavních surovin. Pro předkrm to byl sumeček africký, pro hlavní chod telecí pečeně a ledvinky se zeleninou Bonduelle (květák, mrkev duo, houby, hrášek, cizrna), pro dezert čokoláda Almeco a čaj Dilmah.
Aktuální sortiment telecího masa a sumečka afrického naleznete na mujBidfood.cz v kategoriích:
Zeleninu pod značkou:
Titul Kuchař roku pro sezónu 2019/2020 získal:
Vojtěch Petržela,
kuchař, student
Na druhém místě se umístil:
Přemysl Douša,
šéfkuchař, restaurace Sokolovna Průhonice
Třetí místo obsadil:
Tomáš Horák,
Executive Chef de Cusine, Triton
Na čtvrtém místě se umístili:
Jan Horák, sous chef in chargé, hotel Four seasons Prague
Martin Slavomil Kohout, šéfkuchař, Malešický mikropivovar
Martin Košárek, kuchař, LH Parkhotel Hluboká nad Vltavou
Martin Košťál, šéfkuchař, Valmer Gastro
Ondřej Koráb, kuchař, v současné době bez zaměstnavatele
Jan Kutil, zástupce šéfkuchaře, Blackdog Group
Pavel Minář, šéfkuchař, LH hotels a resorts
Rodrigo Retamal, šéfkuchař, v současné době bez zaměstnavatele
S Asociací kuchařů a cukrářů ČR spolupracuje Bidfood od roku 1999 a od roku 2013 je jejím generálním partnerem. Společný mají zájem o podporu, vzdělávání a zvyšování prestiže kuchařů a cukrářů v Česku. Bidfood je zároveň generálním partnerem soutěže Kuchař roku.