Italské sýry Latteria Soresina: tradiční ruční výroba
Latteria Soresina
Latteria Soresina s tradicí od roku 1900 je dnes největší italský výrobce extra tvrdého sýru Grana Padano a dvojka v produkci polotvrdého sýru Provolone. Díky zdařilé kombinaci tradičních postupů, zkušeností a inovací si sýry Latteria Soresina drží nejvyšší kvalitu.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Polotvrdé sýry
Provolone, Topolino
Provolone se řadí stejně jako mozzarella mezi hnětené sýry. Vynikající je grilované. Hodí se také jako předkrm, na panini, noky nebo saláty. Mladé nezralé Provolone se označuje "dolce", zatímco zralé pálivé "piccante".
S výrobou 4,5 tuny ročně, což odpovídá 10% celkové produkce Provolone, se Latteria Soresina řadí na druhé místo mezi výrobci. Bidfood distribuuje obě zralosti sýru Provolone; jemnější dolce ve tvaru Topolino.
Extra tvrdé sýry
Grana je obecný název pro všechny italské velmi tvrdé sýry. Výborně se hodí na těstoviny, rizota, předkrm, dezert, saláty, zeleninová jídla či do pesta. Bidfood nabízí široké portfolio sýrů grana – výseče, hobliny, strouhané.
Grana Padano
Latteria Soresina vyrábí nejvíce forem sýru Grana Padano ze všech jeho výrobců. Jejich zhruba půl milionu kol sýru představuje více než 10% celkové produkce Grana Padano.
Parmazán
Do portfolia mlékárny patří také Parmigiano Reggiano. Latteria Soresina ročně prodá okolo 80 tisíc forem Parmigiano Reggiano.
Tématu extra tvrdých sýrů se věnoval také článek: