Horké ovocné nápoje pro zahřátí (bez alkoholu)
Kitl Syrob
Sirupy Kitl s vysokým obsahem ovocné složky se často vyrábí za studena, aby si uchovaly co nejvíce vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. V případě černého bezu pochází květy dokonce z vlastních bio odrůdových keřů. Sirupy neobsahují umělá barviva ani aromata.
Bidfood distribuuje balení pro gastronomii v praktickém pětilitrovém bag-in-boxu. Pro přípravu horkých nápojů se doporučuje ředění sirupu s vodou v poměru 1:8.
Jak připravit horkou limonádu?
- 40 ml Kitl Syrob
- 320 ml horká voda
- koření a ozdoba
Jablečná horká limonáda
K ozdobení se hodí celá skořice, hřebíček a plátek pomeranče.
Švestková horká limonáda
Dochutit a ozdobit se může skořicí, badyánem a plátkem červeného pomeranče.
Bezová horká limonáda
Aromatický a zdraví prospěšný nápoj doladí kousek jablka a hřebíček.
Grepová horká limonáda
Horký grep chutná skvěle s kardamomem a plátkem citrónu.
Yuzu tea
Supercitrus yuzu je výjimečně bohatým zdrojem vitamínu C (má ho trojnásobně více než citron) a antioxidantů. Yuzu zpracovávají farmáři v Jižní Koreji technikou starou přes tisíc let s použitím cukru a medu. Výsledný nápojový koncentrát má konzistenci podobnou medu s kousky ovoce.
Jak připravit teplý nápoj z yuzu?
- 35 g (polévková lžíce) Yuzu tea
- 250 až 350 ml horká voda
- pomeranč nebo jiný citrus na ozdobu
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkami:
Horký mošt
100% jablečná šťáva lisovaná za studena si zachovává všechny cenné přírodní látky a vitamíny.
Horký jablečný mošt s medem
- jablečný mošt: 0,2 l
- voda: 0,04 l
- med: 1 lžička
- citronová nebo limetková šťáva: 1 lžička
- skořice celá: 1 ks
- hřebíček: 2 ks
- citron nebo jablko: 1-2 plátky
Mošt mírně naředěný vodou s kořením zahřejeme, ale nevaříme, aby se nezničily vitamíny. Dochutíme medem a citrusovou šťávou. Ozdobíme plátky ovoce a skořicí.
Nealkoholický punč
Vinařství Gerstacker, od kterého dnes pochází přes 90 % svařených vín v Německu, nabízí také originální punč bez alkoholu. Punč nejen pro děti se skládá ze směsi dvanácti ovocných šťáv. Teplota pro podávání punče se doporučuje okolo 60 °C.
K dispozici na mujBidfood.cz:
- 640161 Jablečný mošt BIB 1 x 5 l
- 734000 Punč nealkoholický 6 x 1 l
- 734002 Punč nealkoholický BIB 1 x 10 l