Gastro Junior Bidfood Cup 2023
Finále neprestižnější soutěže pro mladé talenty se konalo 16. a 17. května 2023 v restauraci Na Spilce v Plzeňském Prazdroji. Sešli se zde soutěžící z dvaceti odborných škol z celé ČR, kteří postoupili z korespondenčního kola. Vybrala je odborná mezinárodní porota složená z certifikovaných komisařů Světové asociace kuchařů (WACS).
Asociace kuchařů a cukrářů pro tento ročník mírně aktualizovala pravidla, která odráží současné gastronomické trendy. Vychází ze zkušeností získaných členstvím ve WACS, z konzultací s pedagogy a mistry z odborných škol, kterým patří dík za kvalitní přípravu studentů na mimořádně náročnou soutěž.
Gastro Junior Bidfood Cup 2023
Obor kuchař
- Vojtěch Ždárecký – Soukromá hotelová škola Bukaschool Most
- Pavel Jungmann – Hotelová škola, Obchodní akademie a SPŠ Teplice
- Erik Mareš – OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
Soutěžní úkol: Připravte hlavní chod z jehněčího hřebínku (Bidfood ID 719302) nebo vepřové pečeně plemene Duroc (Bidfood ID 710808). Na přípravu 4 porcí má soutěžící 60 minut. (Podrobnější podmínky stanovily propozice.)
Obor cukrář
- Rozálie Michlová – SOŠ a SOU Roudnice nad Labem
- Šárka Kořená – SŠ společného stravování Ostrava Hrabůvka
- Pavlína Kocábová – Střední škola Brno, Charbulova
Soutěžní úkol: Připravte talířový dezert prodejný v restauraci jako součást tříchodového menu nebo samostatně. Na přípravu 4 porcí má soutěžící 60 minut. (Podrobnější podmínky stanovily propozice.)
S Asociací kuchařů a cukrářů ČR spolupracuje Bidfood od roku 1999 a od roku 2013 je jejím generálním partnerem. Společný mají zájem o podporu, vzdělávání a zvyšování prestiže kuchařů a cukrářů v Česku.
Bidfood jako jediný v Česku podporuje vzdělávání a soutěže dlouhodobě. Již od roku 2005 je stabilním generálním partnerem soutěže Gastro Junior Bidfood Cup. Bidfood na soutěže i trénink dodává špičkové suroviny.