Deset důvodů proč jíst jehněčí maso
Bidfood nově zpracovává čerstvé jehněčí maso z Nového Zélandu ve vlastním řeznickém provozu v Opavě. Chlazené jehněčí maso Gurmet se tak stává kvalitativně i cenově nejvýhodnější volbou. Bidfood nadále distribuuje chlazené jehněčí maso prémiové značky Nature´s Meadow z Irska a zmrazené jehněčí z Nového Zélandu převážně pod značkou Ovation. Společnými jmenovateli pro trojici značek jsou chov na ostrovech s minimem průmyslu a následující důvody:
Proč upřednostnit značkové jehněčí?
1 | přirozená potrava
Jehňata žijí na rozlehlých pastvinách, kde mají dostatek pohybu a celoročně zelenou trávu. Nedostávají od chovatelů antibiotika, růstové hormony, travní suplementy nebo geneticky modifikovaných příkrmy.
2 | ID štítky
V případě, že by přes veškeré kontroly došlo k nějakému problému, lze každý kus masa vystopovat až na konkrétní farmu, odkud zvíře pochází.
3 | certifikace halal
Pokud klientela vyžaduje halal pokrmy, může Bidfood prostřednictvím obchodních zástupců předložit k jehněčímu masu příslušné certifikáty.
Zdravotní prospěšnost jehněčího masa
4 | vitamíny B
Jehněčí je výborným zdrojem vitamínů skupiny B, které jsou základem metabolických procesů. Maso z jehňat dokáže pokrýt až 100% doporučeného denního příjmu vitamínu B12. Velkým přínosem je i obsah thiaminu (B1) působícího příznivě na nervový systém a proti únavě.
5 | zinek
V jehněčím mase se vyskytuje zinek ve formě snadněji vstřebatelné lidským tělem. Zinek má význam pro růst a hojení. Průměrná porce jehněčího masa obsahuje až 45 % doporučené denní dávky.
6 | železo
Také železo je ve formě snadno vstřebatelné pro tělo. Železo ve stravě je důležité pro tvorbu červených krvinek. Jedna porce skýtá zhruba 20 % doporučené denní dávky pro muže a 12 % pro ženy.
7 | měď, hořčík a selen
Důležitý pro lidský organismus je rovněž výskyt stopového množství dalších prvků – mědi, hořčíku a selenu.
8 | nízký obsah tuku
Díky dlouholetému vývoji chovatelství i řeznických metod očišťování masa, byl tuk v jehněčím značně zredukován. Například steak z jehněčí kýty dnes běžně obsahuje méně než 5% vnitrosvalového tuku.
9 | nenasycené mastné kyseliny
Polovinu tuku v jehněčím mase tvoří nenasycené mastné kyseliny (většinou mononenasycené), které jsou prospěšné pro lidský organismus. Mimo jiné pomáhají regulovat hladinu cholesterolu v krvi. Jsou běžnou součástí zdravé středomořské diety.
10 | bílkoviny
Jehněčí je skvělým zdrojem vysoce kvalitních bílkovin. Proteiny v organismu plní vedle stavebních také katalytické, regulační, obranné, transportní a zásobní funkce.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz v kategorii:
Recepty jsou dostupné po přihlášení i s kalkulací: