Cukrárna ve vašem mrazáku
Tento a mnohé další výjimečně kvalitní dorty a koláče za dobrou cenu dováží Bidfood z Německa od cukrářů z rodinné firmy Pfalzgraf. V jednom z nejmodernějších evropských závodů se připravují cukrářská mistrovská díla z vybraných surovin a stejným postupem jako v malých cukrárnách. Většinu práce však převzaly důmyslné stroje. Na závěr jsou dorty a koláče šokově zmrazeny při −36 °C.
Dorty a koláče jako čerstvé
Výrobky Pfalzgraf si drží kvalitu i vzhled ruční výroby. Díky tomu jsou velmi oblíbené v gastronomii, cateringu nebo kavárnách. Po pozvolném rozmrazení nikdo nepozná, že dorty a koláče byly zmrazeny. Chuť, textura i nutriční hodnoty zůstávají stejné jako u čerstvého zboží.
Bez umělých látek
a bezdůvodných alergenů
Tajemství úspěchu spočívá v použití nejlepších surovin. Smetanu používají s minimálně 30 % tuku. Pfalzgraf vybírá pouze čerstvé místní a přírodní suroviny. Žádné umělé příchutě, konzervační látky nebo zvýrazňovače chuti. Pokud jsou aromata nezbytně nutná, používají přírodní.
Pfalzgraf bere vážně i alergie. Jejich výrobky neobsahují sóju nebo sezam ani stopové obsahy celeru, hořčice, korýšů, ryb či měkkýšů.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Průkopníci v mrazení dortů
Tradice rodinné podniku Pfalzgraf sahá do roku 1964, kdy Roland a Marlene Brünzovi otevřeli Café Brünz ve Waldachtalu na okraji Schwarzwaldu (Švarcvald, česky Černý les, anglicky Black Forest). Dodnes se k nim rádi vrací turisté a zdejší lázeňští hosté.
Již v polovině 70. let zasílaly zákazníkům zmrazené zákusky a dorty, což byl v té době průkopnický počin. Roland Brünz v roce 1977 založil Schwarzwald-Konditorei Brünz (Švarcvaldská cukrárna Brünz) a jako jeden z prvních dodával hluboce zmrazené dorty do maloobchodních prodejen s potravinami.
Pfalzgraf Konditorei (cukrárna Pfalzgraf) byla založena v roce 1985. Rodinný podnik s 15 zaměstnanci převzal v roce 1989 Dirk Brünz. Postupně firmu rozšířil. Se 180 zaměstnanci a denní produkcí 22 000 zmrazených koláčů a dortů vydobyl význačné postavení na evropském Foodservice trhu.