Chuť masa a výhody luštěnin: mleté maso s okarou
Zajímavé spojení masa 64 % a okary 30 % ocení nejen děti, ale hlavně kuchařky a kuchaři ze školních jídelen. Dostat do dětí luštěniny je totiž vrcholně diplomatický výkon, pokud se podaří!
Okara ze sóji
Okara je drť ze sójových bobů obsahující velké množství bílkovin, železa, vitaminů skupiny B a vlákniny. Má velmi nízký obsah tuku. Její výhodou je schopnost přejímat chuť.
Hledání ideálního složení
Mletou směs masa s okarou vyvíjeli v kralupském Bidfoodu půl roku tak, aby byla vhodná i pro malé strávníky. Ve zpracovně masa Gurmet hledali ideální poměr okary, vepřového a hovězího masa, jemné ochucení a ideální hrubost mletí. Přes několik slepých uliček došli k dokonalému výsledku.
Okara na chuti masa neubrala, přitom výslednou směs odlehčila. Neobsahuje žádné škodlivé konzervanty, pouze přírodní stabilizátory, jako jsou sodné soli kyseliny mléčné a citronové. Výhodou je i nízký obsah soli.
K dispozici na mujBidfood.cz:
- 714502 Mletý mix s okarou OBJ Gurmet cca 3 kg
I receptový kalkulační list:
Konkurenční MaZel v článku:
Výživa versus udržitelnost
Oproti čistě masové směsi má maso s okarou nízký obsah tuku a cholesterolu, stejně bílkovin a více vlákniny. Výsledný pokrm je nadýchanější, měkčí a stravitelnější.
Díky 30 % rostlinné složky je produkt šetrnější také k životnímu prostředí. Produkce sóji vyžaduje méně zdrojů než produkce masa.
Ochutnejte mix s okarou
Mleté maso s okarou se skvěle hodí na boloňské špagety, do tortill, leča, plněných pečených cuket, zkrátka všude jako běžné mleté maso. Použít se dá jako surovina pro burgery, masové kuličky, karbanátky nebo čevapčiči.
Ocenění INovace
Ocenění za inovativní potravinářský výrobek roku uděluje Potravinářská komora ČR. V roce 2021 ho Bidfood Kralupy,konkrétně zpracovna masa Gurmet, získal za MaZel, letos za Mletý mix s okarou a třetí výrobek do řady dietních masných polotovarů už vzniká.
Příloha | Size |
---|---|
Inovativní potravinářský výrobek roku 2024: Mletý mix s okarou (146 kB) | 145.78 KB |