Čerstvé ryby v ostrém provozu
![Bidfood | balírna čerstvých ryb](/sites/default/files/styles/perex/public/fotogalerie/2022/10/20220811-chlazeny-stroje-6196.jpg?itok=dg0f2FNr)
Na dočasném obnovení provozu i realizaci nové moderní zpracovny se podílela řada lidí z celé společnosti Bidfood a hlavně z divize čerstvých ryb. Náročné období trvající rok a tři čtvrtě má šťastný konec:
- den 0: požár 19. 11. 2020
- 21 dní: částečné obnovení provozu v dočasných prostorách s omezeným sortimentem
- 90 dní: plné obnovení provozu s plným sortimentem (bez živých humrů)
- 200 dní: v dočasných prostorách postupně spuštěny dva nové stroje a balicí linka
- 580 dní: slavnostní otevření nové zpracovny čerstvých ryb 21. 6. 2022
- 640 dní: všechny technologie plně zprovozněny, zpracování a balení čerstvých ryb v ostrém provozu
Filetování a porcování
K filetování lososů slouží poloautomatická linka. Stroje zvládnou většinu činností včetně vytahování kostí, ale přesto zůstává i podíl ruční práce. Na filetovací linku navazuje kalibrovací stroj, který každou filetu zváží a na základě tvaru vypočítá porce, které přesně nakrájí.
Akvária s humry
Akvária se slanou vodou, v nichž sofistikované přístroje udržují složení vody odpovídající mořské, jsou již plná humrů. Během hodin až pár dnů zamíří k zákazníkům.
Tři balicí linky
Kralupská balírna nabízí zákazníkům z retailu všechny možnosti balení. Čerstvé ryby ve vakuu, v balení skin (vakuum na tácku) a ve vaničce s ochrannou atmosférou. Společným cílem všech tří balení je bezpečné udržení dostatečné trvanlivosti.
Chlazené ryby pro gastronomii
Na vahách se potkávají ryby z celého světa. Některé přijely z evropských rybích trhů nebo farem, další přiletěly z jiných kontinentů. Výrobníky ledu chrlí šupinkový led, aby celé vykuchané ryby dojely v pořádku do restaurací po celé republice.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz mj. v kategorii:
Novinky od požáru po otevření nové zpracovny čerstvých ryb:
- 12. 10. 2022 Čerstvé ryby v ostrém provozu
- 21. 6. 2022 Nová balírna čerstvých ryb se otevírá
- 14. 6. 2021 Čerstvé ryby – nové stroje a nový design
- 14. 4. 2021 Čerstvé ryby – restart zpracovny
- 20. 11. 2020 I po požáru stojíme pevnýma nohama na zemi