30 let s Vámi: 2009 | otevření Gastrostudia
Úvod a seznam článků se vzpomínkami na úsměvné začátky:
- Jedeme v tom s Vámi 30 let
aneb Od stavební buňky po stabilní Bidfood
První gastronomické studio
Projekt Gastrostudia v areálu centrály společnosti Nowaco v Kralupech nad Vltavou navazoval na úspěšný Gastro Ateliér v Poděbradské ulici na Praze 9. Toto první veřejné profesionální studio pro kuchaře v ČR provozovali společně od roku 2005 společnosti Bonduelle a Nowaco.
Kolaudujeme do Vánoc
Jak už to v naší společnosti bývá, celá realizace nabrala obrovskou rychlost. V jarních měsících 2008 proběhly veškeré přípravné práce k podání stavebního povolení. 4. července začaly první stavební práce na místě plechového vojenského skladiště. Termín dokončení se nezdál nikomu reálný, ale povedlo se.
22. prosince se konala kolaudace, i když přístupová cesta byla ještě blátivá, chybělo vybavení auditoria a zasedací místnosti. Kuchyně však byla plně funkční a tak nám nic nebránilo uspořádat 5. ledna 2009 první školící kurz pro obchodní zástupce a vzápětí první veřejný kurz pro zákazníky.
Stále na špičce
Postupem let prošlo Gastrostudio různými úpravami a změnami. Vždy držíme trend s nejmodernějšími technologiemi v oboru a máme skoro vše, co je „in“. Nedávno prošla celkovou obměnou termika a skvěle se osvědčily nové stoly pro interaktivní vaření.
V roce 2017 se na střeše Gastrostudia zabydlely včely v šesti úlech. Vlastní včely jsou symbolem i reálným příkladem podpory přírody.
Gastrostudio podporuje také mladé kuchařské talenty a hostí významné, nejen kuchařské, celebrity: Trénuje zde Juniorský národní tým AKC ČR. Nedávno Gastrostudio navštívil americký velvyslanec Stephen B. King. Své umění zákazníkům Bidfoodu předvedli kanadský šéfkuchař John Cadieux či francouzský mistr cukrář Franck Béhérec.
Příště o projektu, ke kterému jsme byli nejprve skeptičtí a pak mu začali věřit:
- 2012 | vybudování zpracovny zvěřiny Petron
aneb Jak z lásky ke zvěřině vyrostla nejmodernější zpracovna masa volně žijící zvěře