Hoteliér a restauratér roku 2019
Asociace hotelů a restaurací České republiky každoročně pořádá odbornou konferenci, kde hoteliéři a restauratéři získávají cenné informace od řečníků či během neformálních setkání s kolegy z oboru. Vrcholem dvoudenní konference je slavnostní předávání výročních cen.
AHR ČR uděluje ocenění na základě hodnocení odborníků. U ocenění Penzion roku přihlíží zároveň k recenzím hostů. AHR ČR, stejně jako její dlouholetý exkluzivní partner Bidfood, podporuje vzdělávání mladých a jejich další profesní růst. Proto ceny získávají také škola, diplomová práce a mladý manažer.
Mimořádné ocenění AHR ČR bylo v letošním roce uděleno za objektivní zpravodajství z podnikatelského prostředí. Ocenění je výrazem uznání za snahu ve zpravodajství vždy přinášet vyvážený pohled všech stran, kterých se konkrétní informace týkají:
Zpravodajství Českého rozhlasu – Jan Pokorný, ředitel
Z téměř 60 nominovaných získali ocenění:
Hoteliér roku 2019 – hotelové řetězce a hotely nad 80 pokojů: Beatrice Vojtková,
generální ředitelka, Best Western Premier Hotel International Brno
Hoteliér roku 2019 – hotely do 80 pokojů: Petr Čermák,
ředitel hotelu Studánka, Rychnov nad Kněžnou
Restauratér roku 2019 – hotelové restaurace: Miroslav Soukup,
šéfkuchař, Clarion Congress Hotel Prague, Praha
Restauratér roku 2019 – nezávislé restaurace: Václav Plzák,
manažer restaurace Next Door by Imperial, Praha
Mladý manažer roku 2019: Kateřina Chocholoušová,
Front Desk & Training Manager, Hotel Carlo IV, The Dedica Anthology, Praha
Škola roku 2019: Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD, Žatec – Stanislava Sajdlová, ředitelka školy
Odpovědný hotel nebo restaurace roku 2019: Zámeček Petrovice, Petrovice u Karviné – Jolanta Burkotová, PR manager & marketing
Penzion roku 2019: Bed & Bike, Prachatice