Máslové pečivo Wolf ButterBack 1 | slané možnosti
Slané máslové pečivo
Možnosti využití máslových šneků s goudou a louhovaných trojhránků jsou takřka neomezené. Obzvlášť univerzální jsou máslové louhované trojhránky, které se dají použít jak naslano, tak nasladko. Některé nápady se skvěle hodí pro pečivo z předchozího dne.
Originální slané pečivo jednoduše a překvapivě
1 | Nejsnadnější vylepšení potěší hladové i zamilované. Zmrazené trojhránky se nechají pět minut povolit. Pak se obalí v semínkách anebo se vytvoří vzory nožem – asi jeden centimetr hluboké zářezy. Dále se peče podle návodu.
2 | Také midi sýrový šnek umožňuje nekonečné obměny. Stačí jej dozdobit přímo na plechu. Někdo uvítá pikantní kombinaci salámu, papriky a oliv, jiný havajský styl, kdy se sýrový šnek obloží konzervovaným ananasem a slaninou. Pozor, na ozdobu nejsou vhodné drobné kousky, které se během pečení často spálí.
3 | Ze sýrových šneků vznikne snadno slané mini pečivo. Po mírném rozmrazení se rozčtvrtí, boky se obalí semínky a upečou.
Tajemství louhovaného trojhránku
4 – 6 | Zapečením rozpůlených louhovaných trojhránků z předchozího dne se dosáhne skvělých výsledků po nazdobení a pečení 5 minut v troubě při teplotě 160 – 180°C. Jednoduchých variant jsou spousty. Pesto trojhránek: pesto smíchané se zakysanou smetanou, strouhaná mozzarella, plátky rajčat a troška směsi pesta navrch. Vydatná svačinka: pomazánka z nakrájené šunky nebo salámu, strouhaného sýru, zakysané smetany s trochou česneku, pepře a soli. Hot dog sendvič: párek nakrájený na kolečka, kečup, hořčice, sýr a smažená cibulka.
7 | V louhovaném trojhránku se může směle servírovat libovolná polévka. Trojhránek se rozkrojí na misku (dvě třetiny výšky) a pokličku (jedna třetina). Ve spodní části se střída pevně stlačí do stran, aby se miska zpevnila.
8 | Zmrazený louhovaný trojhránek se může po čtvrthodinovém povolení rozčtvrtit na mini pečivo a upéct. Použít se dá jako příloha k malým jídlům, třeba k salátům, jako jednohubky (viz bod 9) nebo nasladko (viz bod 15 v části o sladkém pečivu).
Máslové pečivo Wolf ButterBack 2 | sladké možnosti
Tipy na sendviče, hamburgery i jednohubky
9 | Pastvou nejen pro oči budou plněné louhované trojhránky. Velmi rafinovaný je jako sendvič se smetanovým sýrem smíchaným s paprikou a bylinkami ozdobený plátky ředkviček. Z mini trojhránků (viz tip 8) snadno vzniknou jednohubky. Stejně jako u sendvičů vyniknou kombinace camembertu s plátky okurky, uzený losos, různé pomazánky a olivy.
10 | Také sýrové šneky se snadno promění v sendviče anebo hamburgery. Stačí rozkrojit, ale nechat poloviny spojené, aby vytvořily kapsu. Pak vložit například listy salátu, šunku, čtvrtky rajčat, zelný salát a stisknutím se zbavit přebytečné tekutiny.
11 | Trojhránek či sýrový šnek lze směle proměnit v originální hamburger. Místo salátu ho skvěle dochutí rukola.