Hranolky na doma v novém
Všechny bramborové výrobky Nowaco se připravují z vybraných brambor vhodných odrůd a rostlinných olejů, které mají nejlepší vlastnosti. Vyrábí se na ultramoderních linkách poblíž vyhlášených bramborářských oblastí v Belgii, Česku, Německu, Polsku nebo Holandsku. Tradiční české krokety Nowaco vyrábí Bidfood Opava nepřetržitě od roku 1976.
Křupavá klasika
Na rychlou přípravu ve fritéze nebo v oleji na pánvi nedá většina lidí dopustit. Nejoblíbenější hranolky v řezu 10 x 10 mm v malém (450 g) i kilovém balení se hodí jako příloha či samostatně s dipem.
České krokety
Na výrobu kroket jsou v Opavě za téměř 50 let experti. Výrobní linky se modernizují, ale složení zůstává stejné. Jedinou odlišností oproti původní receptuře je použití sušených brambor namísto čerstvých ořezů z hranolek, které se zde souběžně vyráběly v 70. letech. Stále populární krokety míří do obchodů v menším (300 g) a větším (750 g) balení.
Americké brambory
Jinou přílohu k masu si mnozí neumí představit. Ponechaná slupka zabraňuje přílišnému vypečení brambor, které si tak lépe zachovají svou přirozenou chuť i texturu. Americké brambory z Belgie jsou k dispozici ve tři čtvrtě kilovém balení.
Do trouby
Domácnosti často dávají přednost jednodušší přípravě hranolek v horkovzdušné troubě, kde nemůže dojít ke zbytečnému nasáknutí olejem.
Po úspěchu vlnek do trouby (750 g) se k nim postupně přidaly klasické hranolky (750 g) i tenké hranolky 7 x 7 mm (1 kg), u kterých vynikne křupavost nad chutí brambor.
Vedle hranolek se v troubě mohou připravovat také americké brambory ochucené paprikou, cibulí a česnekem. Podobně jako ostatní bramborové výrobky jsou vhodné jako příloha ke grilovaným a pečeným masům či samostatně s dipem.