Krásné nové obaly zelenin a ovoce Nowaco
Přímo z pole
Zmrazená zelenina a ovoce jsou mnohdy čerstvější než čerstvé, protože se sklízí v plné zralosti. Úroda se bez prodlení omyje, očistí, blanšíruje a šokově zmrazí. Třeba u hrášku musí celý proces proběhnout do čtyř hodin od sklizně. Díky rychlému zpracování si zmrazená zelenina a ovoce zachovávají drtivou většinu vitamínů a minerálů.
Mráz je nejšetrnější konzervant, takže se k zelenině nepřidávají žádné chemické konzervanty, stabilizátory ani barviva. Zmrazené potraviny si zachovávají svou kvalitu po celý rok.
Přísná laboratorní kontrola
Laboratoř v opavském Bidfoodu, kde se zmrazené zeleniny a ovoce zpracovávají, kontroluje každou dodávku zeleniny nebo ovoce i přesto, že se suroviny nakupují od prověřených pěstitelů. Přezkoumává se velikost, barva i chuť. Testují se mikrobiologicky a na obsah škodlivých pesticidů. Do výrobků Nowaco se tak dostane pouze zelenina a ovoce splňující přísná kritéria.
V kuchyni bez práce
V kuchyni odpadá čas a energie na mytí, čištění a krájení zeleniny. Nedochází při očišťování ke ztrátě hmotnosti, která u některých druhů zeleniny dosahuje až 35 %.
Doporučená příprava
Zmrazenou zeleninu je vhodné před tepelnou úpravou nechat povolit, aby připravovaný pokrm nebyl vystaven velkému teplotnímu šoku, který může ovlivnit výslednou chuť. Povolená zelenina se většinou přidává do pokrmů až ke konci, aby se nerozvařila a zachovala si barvu.
Většina zmrazeného ovoce se před tepelnou úpravou nerozmrazujeme, aby z něj nevyteklo velké množství šťávy. Naopak před přípravou koláčů nebo dortů se ovoce nechá rozmrazit a důkladně okapat.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz v kategoriích:
Nowaco určuje nové trendy
Cílem nových obalů je samozřejmě zaujmout na první pohled moderním designem a odlišit kvalitní výrobky Nowaco od konkurenčních. Zároveň musí co nejlépe plnit svou funkci a proto se k výrobě obalů používá prémiový materiál.