Víte, že... zmrazené bylinky
1. 3. 2018
Víte, že používání zmrazených bylinek namísto sušených nebo bylinek z květináčů má hned několik výhod: silnější aroma, výraznější barvu, menší dávkování a stálou kvalitu?
Zmrazení na rozdíl od sušení zachovává v bylinkách více aromatických látek a barviva, které bylinky během sušení ztrácí kvůli degradaci chlorofylu. Typickým příkladem je bazalka, jejíž vůně při sušení znatelně ztrácí na síle a bylinka tmavne, až hnědne.
Bylinky vypěstované běžným způsobem a zmrazené bez přidané vody mají dokonce vyšší obsah aromatických látek, než čerstvé bylinky pěstované a kupované v květináčích. Populární bylinky v květináčích totiž rostou mnohem kratší dobu, zatímco bylinky určené pro sušení nebo zmrazení mají delší vegetační období před sklizní.
Zmrazených bylinek je tak potřeba menší množství k dosažení stejného efektu. Díky dlouhé trvanlivosti chutnají a voní po celý rok stejně. Zmrazené bylinky lze použít do polévek, omáček, pomazánek i na grilovaná masa, kterým dodají aroma čerstvě utržených bylin.
Hluboce zmrazené nadrobno nasekané bylinky v zip sáčcích naleznete na mujBidfood.cz v kategorii: