Gulášová revoluce
Příprava
Chuťově vyzrálý, zcela hotový guláš stačí jen ohřát na výdejní teplotu cca 75 °C. Doporučuje se ohřev v konvektomatu (režim pára 95 °C) nebo ve vodní lázni. Se zvýšenou opatrností, aby se maso nerozpadlo, lze ohřát standardně v hrnci. Krajní variantou je mikrovlnná trouba se sníženým výkonem na 350 až 500 W.
Guláš není potřeba nijak zahušťovat nebo dochucovat. Může se podávat skutečně ihned.
Servírování
Guláš skvěle chutná s křenem Efko, který pálí jako právě nastrouhaný, a s čerstvým chlebem. Guláš je možné servírovat s libovolnou přílohou:
- pečivo
- knedlíky
- spätzle
- těstoviny Coronet
- bramboráčky Nowaco
- bramborové placky
Jako ozdoba poslouží čerstvá paprika, ostrá paprička, cibule, jemnější šalotka nebo snítka petrželky či výrazného rozmarýnu.
Kalkulace
Tříkilové balení hovězího guláše sous-vide Banquet obsahuje 10 velkých porcí (maso odpovídající 150 g masa v syrovém stavu a 0,2 l omáčky) nebo 15 malých porcí (maso odpovídající 100 g masa v syrovém stavu a 0,14 l omáčky).
K dispozici na mujBidfood.cz:
- 709058 Hovězí guláš sous-vide Banquet 1 x 3 kg
Varianty gulášů
Pomalu tažený hovězí krk se v opavském Bidfoodu připravuje 9,5 h. Proto chutná guláš sous-vide Banquet výtečně tak jak je. Přidáním různých ingrediencí se může snadno proměnit v další, i zcela originální guláše:
- chilli paprika
- paprikové trio Bonduelle
- rajčatové sugo nebo protlak dvojitě koncentrovaný
- fazole, kukuřice nebo hrášek
- zelí
- houby
- klobása, párek nebo uzené maso
- kyselá okurka, slanina a červené víno
- perníkové koření a sušené švestky
- brambory
- smetana
Využití
Hovězí guláš sous-vide Banquet si díky měkkému masu velmi rychle oblíbili v institucionální gastronomii – ve školách, nemocnicích či domovech seniorů. Chválí si ho také hosté restaurací. Kvůli rychlosti a bezpracnosti se osvědčuje také v bistrech, stáncích a různých fast foodech.