Mango dozrálé v Peru na stromě v každém obchodě
Čerstvé nebo zmrazené?
Mango prodávané jako čerstvé se sklízí zcela nezralé. Měsíc pluje v kontejneru z Jižní Ameriky, v obchodech je tvrdé a doma pomalu „dochází“. Tomu odpovídá jeho chuť.
Mango Nowaco Premium dozrálo v Peru na stromě. Šťavnaté plody byly sklizeny v momentě nejlepší zralosti, kdy obsahují nejvíce cukru, vitamínů a minerálů, a ihned šokově zmrazeny. Proto je chuť rozmrazeného manga mnohem výraznější a plnější než čerstvých plodů.
Zmrazené mango si uchovává svou kvalitu beze změny po celé dva roky – kdykoliv bude chutnat stejně dobře. Ze zmrazeného ovoce a zeleniny nevznikají ztráty způsobené čištěním, loupáním nebo kažením.
Rozmrazování a využití manga
Po testování mang různých odrůd zvítězila s nejlepší chutí, konzistencí i vzhledem odrůda Kent. Mango lze rozmrazovat 30 až 60 minut při pokojové teplotě nebo cca 8 hodin v lednici.
Rozmrazené mango lze konzumovat jako čerstvé. Na rozdíl od jiného zmrazeného ovoce pouští jen minimum vody.
Vynikající je v ovocných salátech, smoothie zmrzlinových pohárech nebo jako součást koláčů a dortů. Mango se po tepelné úpravě hodí také jako příloha k bílému nebo rybímu masu.
Mango odrůdy Kent sklizené v Peru je k dispozici na mujBidfood.cz:
- 400106 Mango Nowaco Premium 15 x 200 g
Ve velkobalení je mango odrůdy Kaew vypěstované ve Vietnamu:
- 405048 Mango kostky Nowaco 1 x 2,5 kg
Tip: Zelené smoothie
Příprava populárního zdravého drinku je velmi jednoduchá, časově nenáročná a cena výsledného smoothie velmi nízká. Z ingrediencí získáte nápoj bohatý na vlákninu, vitamíny a minerální látky:
- 120 g špenát
- 160 g brokolice
- 120 g mango
- 0,5 l jablečný džus
Rozmixováním se směs našlehá a vznikne cca 1 litr smoothie. Místo džusu lze použít také mléko anebo jogurt.