Zvěřina nejen pro řezníky
Zdravá zvěřina
Zvěřina je velice dieteticky hodnotná tradiční potravina, která se pomalu vrací na jídelníčky restaurací i domácností. Oproti mínění veřejnosti je zvěřina lehce stravitelná a navíc zdraví prospěšná. Představu těžkého pokrmu z ní dělá obvykle příloha a omáčka. Upravit např. kančí maso lze obdobně jako vepřové a servírovat s libovolnou lehkou zdravou přílohou. Cenově dostupnou zvěřinu z prověřených zvířat z našich lesů zpracovává Bidfood v Kralupech nad Vltavou.
Části nebo celý kus
V nabídce chlazené zvěřiny Petron jsou klasické části jako u vepřového nebo hovězího masa, ve variantách s kostí nebo bez kosti – krk, hřbet, panenka, bok, plec, kýta, kýta ořech, kolínko, kližka. Zákazníci, kteří si objednají celý kus, ho dostanou rozbouraný na základní díly s kostí.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Zvěřinová sezóna
Čerstvá zvěřina se připravuje na objednávku v době lovu podle aktuálně probíhajících honů. Celoročně lze objednat veškerou šokově zmrazenou zvěřinu.
Celoročně: divočák
Čerstvé kančí maso je dnes téměř celoroční záležitostí, protože divočáci se mohou lovit bez časového omezení. Nejvíc se loví od listopadu do ledna.
Od května: srna
Doba lovu srny je od května do prosince, ale nejčastěji se zpracovávají od června do září.
Hlavní lovecká sezóna
– od srpna: jelen evropský, jelen sika a muflon
Jelen evropský a jelen sika, nejoblíbenější maso myslivců, se loví od srpna do ledna. Muflon od srpna jen do prosince.
Od poloviny srpna: daněk
Doba lovu muflona začíná v polovině srpna a končí v prosinci.