Hranolky na doma v novém
![Nowaco hranolky a hamburger](/sites/default/files/styles/perex/public/fotogalerie/2022/12/hranolky-nowaco-hamburger-pr.jpg?itok=ElklX1bF)
Všechny bramborové výrobky Nowaco se připravují z vybraných brambor vhodných odrůd a rostlinných olejů, které mají nejlepší vlastnosti. Vyrábí se na ultramoderních linkách poblíž vyhlášených bramborářských oblastí v Belgii, Česku, Německu, Polsku nebo Holandsku. Tradiční české krokety Nowaco vyrábí Bidfood Opava nepřetržitě od roku 1976.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Nebo v kategorii:
![Nowaco | Hranolky | 450090, 450100](/sites/default/files/obrazky/2022/12/hranolky-nowaco-hamburger.jpg)
Křupavá klasika
Na rychlou přípravu ve fritéze nebo v oleji na pánvi nedá většina lidí dopustit. Nejoblíbenější hranolky v řezu 10 x 10 mm v malém (450 g) i kilovém balení se hodí jako příloha či samostatně s dipem.
![Nowaco | Krokety | 450535, 450512](/sites/default/files/obrazky/2022/12/krokety-nowaco.jpg)
České krokety
Na výrobu kroket jsou v Opavě za téměř 50 let experti. Výrobní linky se modernizují, ale složení zůstává stejné. Jedinou odlišností oproti původní receptuře je použití sušených brambor namísto čerstvých ořezů z hranolek, které se zde souběžně vyráběly v 70. letech. Stále populární krokety míří do obchodů v menším (300 g) a větším (750 g) balení.
![Nowaco | Americké brambory | 450215](/sites/default/files/obrazky/2022/12/americke-brambory-nowaco-steak.jpg)
Americké brambory
Jinou přílohu k masu si mnozí neumí představit. Ponechaná slupka zabraňuje přílišnému vypečení brambor, které si tak lépe zachovají svou přirozenou chuť i texturu. Americké brambory z Belgie jsou k dispozici ve tři čtvrtě kilovém balení.
![Nowaco | Hranolky – vlnky do trouby | 450098](/sites/default/files/obrazky/2022/12/vlnky-nowaco.jpg)
Do trouby
Domácnosti často dávají přednost jednodušší přípravě hranolek v horkovzdušné troubě, kde nemůže dojít ke zbytečnému nasáknutí olejem.
Po úspěchu vlnek do trouby (750 g) se k nim postupně přidaly klasické hranolky (750 g) i tenké hranolky 7 x 7 mm (1 kg), u kterých vynikne křupavost nad chutí brambor.
Vedle hranolek se v troubě mohou připravovat také americké brambory ochucené paprikou, cibulí a česnekem. Podobně jako ostatní bramborové výrobky jsou vhodné jako příloha ke grilovaným a pečeným masům či samostatně s dipem.