Základem je dobrá mouka – Pivetti
Molini Pivetti
Historie rodinné firmy Molini Pivetti sahá až do roku 1895, kdy Valente Pivetti postavil svůj první parní mlýn na mletí mouky. Motto společnosti z provincie Ferrara v regionu Emilia-Romagna zní:
Stabilní vysoká kvalita a ekologický produkt.
Molini Pivetti
Obilí pro mouky Pivetti se pěstuje pouze ve vybraných oblastech provincií Modena, Ferrara a Bologna, které jsou známé výrobou nejkvalitnější měkké pšenice. Jako jediná italská firma má Molini Pivetti mezinárodní certifikaci CSQA kontrolující celý proces od sklizně na poli po zpracování obilí ve mlýně a zaručující 100% italské pšenice z regionu Emilia-Romagna. Výsledná těsta se snadno zpracovávají, jsou vláčná a elastická.
Mouky na pizzu
Mimosa, W 290 – 320
Mouka ideální pro střední až dlouhou dobu kynutí (8 – 12 hodin v místnosti, max. 48 hodin v lednici). Vhodná na křupavou pizzu a focacciu pro přímé i nepřímé použití s delší dobou kynutí a nutností nechat těsto odležet.
Margherita, W 190 – 210
Mouka je určena pro rychlejší kynutí (2 – 5 hodin v místnosti, max. 24 hodin v lednici) a okamžité použití těsta. Ideální na tradiční pizzu (tzv. Pizza al Taglio – pizza na plechu) a focacciu s rychlým procesem kvašení.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Nebo v kategorii:
Mouka na pečivo
Oro, W 210 – 230
Mouka ideální pro krátkou až střední dobu kynutí. Vhodná pro pečení italského chleba, pečiva, koláčů, grissini, pizzy a focaccia.
Klasifikace pšeničné mouky – W index
Pro určení síly mouky se využívá Chopinův alveograf vynalezený roku 1921 Marcelem Chopinen. Alveograf měří flexibilitu těsta nafukováním bubliny z tenké vrstvy těsta, dokud bublina nepraskne. Výsledné hodnoty indexu W ukazují sílu mouky a tím vhodnost pro různá použití. Obecně, čím delší doba kynutí, tím vyšší W index mouky:
- W 90 až 160
slabé mouky s nízkým obsahem proteinů jsou vhodné např. pro výrobu sušenek - W 160 až 250
střední mouky se hodí na pizzu, pečivo nebo focacciu - W 250 a více
silné mouky
Mouky na těstoviny
Rosa
Ideální na výrobu tradičních čerstvých těstovin. Stačí přidat jen vejce a vodu. Mouka je navržena tak, aby se s ní dalo pracovat ručně i strojně. Přidáním žloutků získá směs krásnou zlatožlutou barvu. Vhodná i na dvojité vaření těstovin.
Rimacinata
Dvakrát mletá semolinová mouka. Mouka pro přípravu domácích těstovin.