Téma # maso

Po třech letech od úspěchu mletého masa se zeleninou „MaZel“ získal ocenění INovace od Potravinářské komory ČR další výrobek Gurmet: „Mletý mix s okarou“. Směs vepřového, hovězího a sóji již vyhledávají příznivci zdravějších a udržitelnějších výrobků či školní jídelny.
15. ročník veletrhu Bidfood Expo překonal všechna očekávání. Během tří dnů jej navštívilo téměř 13,5 tisíce lidí. „Tato show byla vrcholem všech výstav národní gastronomie,“ prohlásil Tomáš Popp, manažer národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Nová Salsiccia je již pátou čerstvou klobásou Gurmet z vlastní výroby Bidfood Kralupy. Přidala se k veleúspěšné vinné klobáse a trojici grilovacích. Receptury vychází z tradiční přípravy vyhlášených evropských klobás z Itálie, Francie, Německa a Moravy.
Překvapte své hosty křehkými, šťavnatými vepřovými steaky intenzivní chuti. Vepřová pečeně a krkovice ve steakové kvalitě pochází z plemene prasat Duroc. Mají mramorování a pevnou strukturu podobně jako hovězí steaková masa.
První podzimní workshop Nové nápady na catering voněl od začátku až do konce masem! Aby také ne, když ho vedli šéf výroby Gurmetu Milan Urban a šéfkuchař Marek Svoboda, který je ambasadorem U.S.Beef. Společně dělali klobásy, maso a nechybělo ani představení nových technologií.
Výtečná chuť jehněčího masa má své místo v mnoha světových kuchyních včetně francouzské a italské. Mezi důvody, proč jehněčí z Bidfoodu zařazovat častěji i do našeho jídelníčku, patří ekologický chov na nejčistších místech planety nebo zdravotní prospěšnost. Navíc oproti skopovému nevoní jehněčí maso tak výrazně a je tak přijatelné i pro děti.
Je libo bizona či stařené hovězí? Díky řezníkům z opavského Gurmetu ani jedno není problém. Po návratu zvěřiny do Kralup se jim uvolnily ruce a díky tomu se mohou věnovat i takovým specialitám. „Nově začínáme bourat jehněčí z Nového Zélandu,“ říká Martin Sajda, ředitel provozu.
Pod jeho vedením se továrna na zpracování masa a výroba masných polotovarů v Kralupech zvětšila na dvojnásobek původní plochy. Čelil i následkům ničivého požáru. Vše se svým týmem úspěšně zvládl. „Provoz neustále modernizujeme a snažíme se, aby řezničina nebyla už taková dřina jako v minulosti,“ říká Daniel Volf.
Byl druhým mužem Gurmetu. Vedení převzal v roce 2006 po Davidu Boháčovi. „Považuji to za vrchol své kariéry. Úspěchem byla každá zdolaná překážka,“ vzpomíná Michal Slanina. Za jeho éry se začalo marinovat a také do nabídky přibyla prémiová steaková masa z Argentiny.