Téma # sous-vide

Jak využít maso sous-vide Banquet v tradiční i moderní kuchyni? Jak vařit zdravě a efektivně? Jak si poradit v kuchyni i při omezených zdrojích či s nedostatkem personálu? Získejte inspiraci a nové dovednosti v prostředí plném kreativity – na seminářích Banquet.
Tým zkušených šéfkuchařů pomáhá každý den napříč celou Českou republikou. Srdcem Banquet týmu je dvojice nadšených odborníků – Petr Konečný a Pavel Smékal. Inspirují kolegy při vytváření menu a prezentaci jídel, poradí s kalkulací či spotřebním košem, pořádají semináře s živým vařením.
15. ročník veletrhu Bidfood Expo překonal všechna očekávání. Během tří dnů jej navštívilo téměř 13,5 tisíce lidí. „Tato show byla vrcholem všech výstav národní gastronomie,“ prohlásil Tomáš Popp, manažer národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Je okouzlující a hlavně to s vařečkou fakt umí! Navíc s týmem Banquet sous-vide je Markéta Hrubešová sehraná. „Stavte se u nás na stánku, bude to pecka. Těšit se můžete na skvělé jídlo, super atmosféru a senzační kuchařský tým,“ láká autorka kuchařek na Bidfood Expo 2024.
Popularita stravování v jídelnách roste. Proto se v dalším semináři Maso ve výživě, využití tradičních surovin a úspora energií team Banquet zaměřil na dámy a pány, kteří vaří malým i velkým strávníkům. Prostory menzy v Hradci Králové se zaplnily do posledního místa. Na 70 účastníků doslova hltalo prezentaci, a to slovní i praktickou část.
Jsou neustále v pohybu. Navštěvují restaurace, školní jídelny, domovy seniorů i nemocnice a všude tam radí a pomáhají. Během celého roku se nezastaví. Přesto si členové Banquet týmu našli čas na semináře pro střední odborné školy. Jejich prosincová návštěva v Chlumci nadchla studenty i učitele.
Úspory ano, ale nesmí být na úkor kvality surovin a výsledných pokrmů. Tepelné úpravy masa trvají hodiny a stojí kilowatthodiny energie. Řešením může být plně tepelně opracované maso sous-vide Banquet. Nutričně optimální výrobek stačí ohřívat při nízké teplotě několik minut.
Převratná novinka – hovězí guláš sous-vide Banquet – zcela mění možnosti přípravy gulášů. Pomalu tažený hovězí krk s omáčkou stačí jen ohřát. Přitom maso je dokonale měkké. Případným doplněním dalších ingrediencí lze vytvořit vlastní originální varianty gulášů.
Zájem o maso sous-vide Banquet od roku 2012, kdy ho Bidfood jako první v Česku začal vyvíjet a následně distribuovat, strmě stoupá. Více než 10 tun pomalu pečeného masa ve vakuu za 24 hodin nepřetržitého provozu však v původním prostoru již nešlo připravit.