Téma # ryby

V rodinné udírně Trnečka Smoked Fish se zastavil čas. Každému rybímu filetu se dostává tolik péče a času, kolik potřebuje. Není proto divu, že všechny uzené ryby, které malá rodinná firma přihlásila do Great Taste Awards, získaly ocenění. Nabídněte prémiového uzeného lososa, tuňáka nebo krevety svým hostům i u vás.
Víte, co znamená seafrozen nebo MSC? Víte, z jakých ryb se filé vyrábí, jak se ryby loví a zpracovávají? Roman Staša vám ve videu představí cestu filé od výlovu z oceánu, přes kralupskou zpracovnu ryb až po skvělé jídlo na talíři. Přesvědčte se, že nejprodávanější porce filé v Česku obsahují 100 % rybího masa bez chemie.
15. ročník veletrhu Bidfood Expo překonal všechna očekávání. Během tří dnů jej navštívilo téměř 13,5 tisíce lidí. „Tato show byla vrcholem všech výstav národní gastronomie,“ prohlásil Tomáš Popp, manažer národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Závan moře, rozpálený gril a tři šéfkuchaři, kteří to s rybami umí. Expozici čerstvých ryb na Bidfood Expu prostě musíte navštívit. Už jen proto, že tam bude k vidění přes 20 druhů nejrůznějších úlovků – od candáta přes svatého Petra či ropušnici až po ústřice a krevety.
V kralupské balírně čerstvých ryb Bidfood se setkaly dva zajímavé úlovky. Na přání zákazníků Fresh Fish Service přijel ze Srí Lanky tuňák žlutoploutvý "Yellowfin" a ze Španělska ceněný tuňák modroploutvý "Bluefin".
Společnost Bidfood již pátým rokem velmi intenzivně spolupracuje s výzkumnými institucemi na vývoji nových metod pro odhalení falšování potravin, záměny druhu ryb a na zvýšení přesnosti těchto metod. Bidfood pro potřeby tohoto projektu dovezl mnoho zástupců specifických druhů ryb, naposledy to byla pražma a jazyk ze Španělska.
Takový úlovek se hned tak nevidí! Do Kralup nad Vltavou přiletěl ze Srí Lanky plachetník. Nejrychlejší ryba na světě, která dokáže vyvinout rychlost až 110 km/h a jméno dostala podle své hřbetní ploutve. Unikátního dravce dovezl Fresh Fish Service pro restauraci Arrigó.
Fantastická chuť divokého lososa sockeye (nerka) spolu s jeho atraktivní barvou masa ozdobí každé menu. Divoký losos keta, který má rovněž vysoce kvalitní maso, zaujme velmi nízkým obsahem tuku. Čistě přírodní filety z nejlepších pacifických lososů sockeye a keta dováží Bidfood ze zálivu Bristol Bay na Aljašce.
Nejdražší seminář s ohledem na ceny surovin, inspirativní menu a lektor, jehož sláva se dotýká hvězd! Přesně to sliboval kurz Italské kuchyně zaměřený na seafood, který vedl v Bidfood Gastrostudiu šéfkuchař Riccardo Lucque, zakladatel skupiny La Collezione.