Téma # podporujeme

15. ročník veletrhu Bidfood Expo překonal všechna očekávání. Během tří dnů jej navštívilo téměř 13,5 tisíce lidí. „Tato show byla vrcholem všech výstav národní gastronomie,“ prohlásil Tomáš Popp, manažer národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Prestižní soutěže pořádané Asociací kuchařů a cukrářů slibují velkolepé finále. Titul Kuchař roku bude obhajovat Lukáš Čížek, držitel dvou stříber z IKA olympiády. Proti němu stane Vojtěch Petržela s třetím místem ze soutěže Bocuse d´Or či Ondřej Koráb z Grand hotelu Pupp.
Rozsáhlá expozice, přednášky, odborníci a soutěž o Školní jídelnu roku! To vše nabídne Bidfood Expo 2024 pracovníkům z institucionální gastronomie. „Chceme návštěvníkům ukázat, že i školní jídelna může být moderní a technicky na vysoké úrovni,“ říká Lukáš Doubek z Jídelny.cz.
Současně s Bidfood Expem proběhne i pražská Roadshow AHR. „Věříme, že propojení obou akcí bude zajímavým obohacením programu a docílíme výjimečné koncentrace odborníků,“ říká Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR. Hlavním tématem Roadshow bude ziskovost provozů.
Famózní výkony, neotřelé recepty a velké příběhy nabídnou soutěže pořádané Asociací kuchařů a cukrářů ČR na Bidfood Expo. „Vítězové postoupí na evropské kolo Global Chef Challenge, odkud se mohou probojovat na světové finále,“ připomíná Tomáš Popp, manažer národního týmu AKC ČR.
Kuchařky a kuchaři ze školních jídelen čerpají o jarních prázdninách inspiraci. 14 pokrmů, tipy a humor jim již tradičně přiváží šéfkuchaři z Gastro Teamů Bidfood a Bonduelle společně s kolektivem Jídelny.cz. Vyzkoušejte také rafinované pokrmy z ryb, luštěnin, zeleniny či zvěřiny.
Společnost Bidfood již pátým rokem velmi intenzivně spolupracuje s výzkumnými institucemi na vývoji nových metod pro odhalení falšování potravin, záměny druhu ryb a na zvýšení přesnosti těchto metod. Bidfood pro potřeby tohoto projektu dovezl mnoho zástupců specifických druhů ryb, naposledy to byla pražma a jazyk ze Španělska.
Poslední školní den se v pražské Vodafone PlayZone Aréně uskutečnil první ročník akce Mrož Gaming Day. Za donesené vysvědčení byli návštěvníci odměněni zmrzlinou Mrož a také hraním zdarma. Akce probíhala celý den a nabídla opravdu bohatý program.
Napínavé klání mladých gastronomických talentů do 21 let zná své vítěze. Ke skvělým výkonům v nejprestižnější soutěži gratulujeme nejen jim, ale i všem ostatním účastníkům finále a jejich podporovatelům.
Karotkový krém dochucený pomerančovým prachem nebo pangas s čínskými nudlemi by zabodovaly i v menu vyhlášených restaurací. Receptury však vznikly primárně pro školní jídelny v rámci akce Nové trendy v moderním vaření. Šéfkuchaři pokrmy prezentují během jarních prázdnin po celé ČR již patnáctým rokem.