Téma # léto

Celkem desetkrát během prázdnin zavezeme do pražské zoologické zahrady kostkový led. Ten v horkých letních dnech osvěží zvířata i návštěvníky. Radost z něj mají všichni. Skotačí v něm papoušci, lední medvědi, vydry i sloni. Led pro Zoo Praha vyrábíme v Dýšině.
Letní večery si čím dál více lidí vychutnává se sklenkou chlazeného aperitivu. K nejoblíbenějším patří nízkoalkoholické míchané nápoje na bázi perlivého vína – Ciao Spritz (varianta na Aperol Spritz), svěží Lemon Spritz nebo Hugo Spritz. Všechny již namíchané koktejly stačí jen nachladit, přidat led a dozdobit citrusy, mátou nebo olivou.
Charakteristické chutě sýrů vyniknou za tepla výrazněji než za studena. Grilované sýry se díky jednoduché přípravě a servírování – třeba jen s brusinkovou omáčkou – hodí pro stánky s občerstvením nebo kantýny. Ze sýrů z grilu nebo tálu však zkušený šéfkuchař může sestavit také velmi rafinované večerní menu.
Řadu exkluzivní kopečkové zmrzliny La Panna gelato letos rozšiřuje unikátní pistáciová zmrzlina Real Pistacchio a nový osvěžující sorbet Red Fruits. Moderní evropské chutě zmrzlin ohromují v pohárech i ke zdobení dezertů. Receptury La Panna vychází z tradiční italské řemeslné zmrzliny a zakládají si na nejkvalitnějších přírodních surovinách.
Gastro Team Bidfood v červenci a srpnu vyráží na jedinečné grilovací akce k zákazníkům Bidfood. Letní grilovací Road show má naplánováno 15 zastávek v restauracích od Krupky přes Jihlavu po Staré Těchanovice.
V letním období jsou velmi oblíbená grilovaná chapadla či grilované chobotničky. Tito hlavonožci osvěží jídelníček o plnohodnotnou potravinu, která má vysoký obsah bílkovin a je přitom téměř bez tuku i sacharidů.