Téma # Bidfood Opava: jídla

Nová obalovací linka sestává z 16 samostatných strojů od tvarovače přes obalovací sekci s mokrými a suchými směsmi až po fritovací a zmrazovací tunely. Lze na ní vyrábět obalovaný předsmažený sýr i bramborové krokety nebo játrové knedlíčky.
Bidfood vyrábí nejen pod vlastními značkami, ale také pod těmi privátními pro významné zákazníky. Díky Lidlu se dostanou knedlíky s uzeným masem na Britské ostrovy a smažený sýr do Německa či USA. Zmrazená česká jídla z Opavy si nachází své zákazníky v Rakousku, Řecku a v řadě dalších evropských zemí.
Do robotického ukládání balení do kartonů a automatického skládání krabic na palety investoval Bidfood Opava 40 milionů Kč. Velmi se tím ulehčilo, zrychlilo i zkvalitnilo balení zmrzlin Prima, zmrazených jídel a zelenin Nowaco.
Malý průvodce našimi bramborovými výrobky Nowaco, Marquise a Chef´s Excellence představuje prémiové hranolky, krokety či americké brambory. Většina z nich pochází z ultramoderních výrobních linek v Belgii, tradiční české krokety z vlastní opavské výroby.
Bidfood v Opavě navazuje na tradici výroby zmrazených hotových jídel, která se ve zdejších mrazírnách rozbíhala od poloviny 60. let. Dodnes se tu podle původní receptury z roku 1976 vyrábí krokety Nowaco.
V Opavě navazujeme na tradici zdejších mrazíren sahající do 50. let 20. století. Některé produkty zde vyrábíme podle původních receptur dodnes, ovšem v moderních provozech splňujících povinné i dobrovolné normy. Nyní jsme největším výrobcem zmrzlin na území České a Slovenské republiky, významným výrobcem zmrazených jídel či masa sous-vide.