Téma # Bidfood Kralupy: zmrazené ryby

Víte, co znamená seafrozen nebo MSC? Víte, z jakých ryb se filé vyrábí, jak se ryby loví a zpracovávají? Roman Staša vám ve videu představí cestu filé od výlovu z oceánu, přes kralupskou zpracovnu ryb až po skvělé jídlo na talíři. Přesvědčte se, že nejprodávanější porce filé v Česku obsahují 100 % rybího masa bez chemie.
Nezaměnitelné obaly s novým logem Nowaco získávají postupně také ryby a rybí filety. V mrazicích pultech prodejen upoutají pozornost na první pohled. Fotografie pokrmů na obalech a recepty na sociálních sítích a stránkách Nowaco inspirují k novým kulinářským objevům.
Zpracovnu zmrazených ryb vybudoval Bidfood v Kralupech nad Vltavou prakticky od nuly. V lednu 1998 zde zahájila provoz první malá balírna ryb. Současným moderním výrobním provozem prochází 5 000 tun zmrazených ryb ročně. To představuje na 230 kamionů, které by vytvořily přes 4 km dlouhou kolonu.
Jsme předním českým výrobcem a zpracovatelem čerstvých a hluboce zmrazených mořských a sladkovodních ryb, čerstvého masa a zvěřiny.
V Kralupech byla letos dostavěna a otevřena zpracovna zmrazených ryb. V říjnu se tu rozeběhla také nová výkonná linka, která rozřezává rybí bloky. Z nich vzniká populární rybí filé Nowaco. Kralupský Bidfood patří v tomto segmentu výroby k absolutní špičce ve střední Evropě.
Nové přitažlivé obaly se značkou Nowaco ukrývají filety z mořské štiky kanadské. Bidfood stejné ryby používá také pro populární porce filé Nowaco. Oproti dříve prodávaným filetám se novinka pyšní kvalitou PBO, což znamená, že filety jsou zcela bez kostí.
Zákazníci nyní mají jistotu, že nákupem produktů označených MSC nepřispívají k drancování oceánů, ale naopak podporují trvale udržitelný rybolov. Bidfood splnil podmínky pro získání prestižních certifikátů Marine Stewardship Council. Tím jako zpracovatel a velkoobchod potravin uzavřel řetězec osvědčení ekologického přístupu k rybářství, zpracování a prodeji.