Téma # Asie

Vyhlášený šéfkuchař Daren Liew ohromil svým devítichodovým menu všechny účastníky prvního červnového workshopu, který se konal v Bidfood Gastrostudiu. „Základem asijské kuchyně je marinování,“ kladl všem na srdce ambasador značky Lee Kum Kee.
15. ročník veletrhu Bidfood Expo překonal všechna očekávání. Během tří dnů jej navštívilo téměř 13,5 tisíce lidí. „Tato show byla vrcholem všech výstav národní gastronomie,“ prohlásil Tomáš Popp, manažer národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Čínu má v krvi, a to doslova! Narodil se tam a u nás je od svých osmi let. „Čínská kuchyně nejsou jen smažené nudle s kuřecím masem,“ říká Baoyong Zheng, který na Bidfood Expo 2024 předvede ty nejlepší a nejoblíbenější speciality z asijské gastronomie.
Když vloni získal titul mistra světa v sushi, byla to senzace, ale rozhodně ne náhoda. Přípravě tradičního japonského pokrmu se věnuje 17 let. „Sushi je pro mě vášní, prací a životní cestou,“ říká Richard Tomáš z restaurace Yamato, jehož show bude k vidění na Bidfood Expo 2024.
Potraviny se značkou Coronet se pyšní vysokou stálou kvalitou a příznivou cenou. Pro populární asijské restaurace vzniká nová řada produktů Coronet Asia. Některé z nich bodují i v běžných provozech. V prodeji jsou první tři výrobky a brzy budou následovat další.